alt text

Consultant Sanne tijdens haar stage in Nieuw-Zeeland!

Onze consultant Sanne heeft natuurlijk ook stage gelopen in het buitenland en wel in Nieuw-Zeeland! Hier lees je haar toffe ervaring tussen de Kiwi's!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • OceaniĆ«
  • Nieuw-Zeeland
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hoi! Mijn naam is Sanne en ik ben geboren en getogen in Ermelo. Studeren heb ik in Enschede gedaan, daarna ging naar Auckland en nu woon ik weer in Ermelo. Sinds kort werk ik als consultant voor Abroad Internships in Utrecht en heb het daar ontzettend naar mijn zin!

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Nieuw-Zeeland aankwam?

Laten we dan maar gelijk goed beginnen. Een van mijn eerste gedachtes toen ik uit het vliegtuig kwam was: 'Shit, ik ben mijn broek vergeten'. Natuurlijk had ik wel gewoon een broek aan, maar tijdens de vlucht ben ik gewisseld van jeans naar een sportbroek. Eentje is dus triest genoeg terug naar Hong Kong gevlogen of in Auckland in de prullenbak beland. 

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Nieuw-Zeeland?

Het meest shockende verschil zijn misschien wel letterlijk de shocks. In Nieuw-Zeeland heb je veel aardbevingen die het landschap deels bepalen/bepaald hebben. Daarnaast is Auckland bijvoorbeeld gevestigd op zo'n 50 vulkanen, waardoor wandelen en vooral fietsen toch wel heel anders is dan in Nederland. Maar wauw wat zijn de bergen mooi en wat is het geweldig wanneer je na een gigantische klim met je fiets opeens uitkijkt over het centrum terwijl je helemaal aan de andere kant van de stad bent. ​​

Hoe zag je dagelijkse werkdag eruit?

's Ochtends stapte ik rond negen uur de deur uit, liep zo'n tien stappen rechtdoor, ging naar rechts de schuur in, ging de trap op en ik was op mijn werk. Ik woonde namelijk met mijn vriend in een hostgezin en mijn hostdad was ook gelijk mijn baas. Op een zonnige zolder met uitzicht op de palmen in de tuin deed ik mijn werk als Marketing Stagiaire. Rond een uur of 1 gingen we terug naar de keuken voor lunch met vers brood dat ik dezelfde ochtend meestal bakte. Daarna werkte ik tot een uur of vijf door. Voor het eten maakte ik dan een wandeling met mijn vriend en de hond door het park achter het huis. 's Avonds aten we met de hostfamily en de andere werkstudenten die er waren en dan was de dag wel weer compleet!

Hoe was de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werkdagen in Auckland waren heel fijn en relaxed. Doordat het bedrijf alleen bestaat uit mijn hostdad en Anna die de administratie doet, was er veel ruimte om zelf op zoek te gaan naar wat ik wilde doen. Beetje wennen aan het begin, maar na een week of twee was ik al van alles aan het oppakken. Ontzettend leuk!

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Gek genoeg niet. Heimwee was iets waar ik wel tegen op zag, maar uiteindelijk heb ik nergens last van gehad. Het helpt waarschijnlijk dat mijn vriend mee was en dat het tijdsverschil zo groot is. Tijdens het grootste deel van de dag in Nieuw-Zeeland is het in Nederland nacht. Wachten op berichtjes en belletjes heeft dan helemaal geen zin, dus dan ga je vanzelf wel andere dingen doen! En er is zoveel te doen en te zien dat je vanzelf vergeet dat je eigenlijk je moeder nog even had willen appen ;)

Consultant Sanne tijdens haar stage in Nieuw-Zeeland!
Consultant Sanne tijdens haar stage in Nieuw-Zeeland!

Voelde je je thuis in Nieuw-Zeeland? Waarom (niet)?

Ja, heel erg! Dat kwam denk ik door de mensen daar. Iedereen is zo open en nieuwsgierig. Heel veel mensen komen ook uit andere landen en hebben zich in Nieuw-Zeeland gevestigd omdat het daar zoveel fijner is. Meer natuur, minder drukte, minder stress. Dat gevoel heerst gewoon overal en het is heerlijk om je daar in te wentelen. En ja, het regent er best veel, dus dat voelt ook wel als thuis haha. 

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Je moet vrienden worden met iedereen! Iedereen komt overal vandaan om te genieten van het Land van de Lange Witte Wolk en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Een hostfamily was ontzettend leuk, want zo leerden we snel echte Kiwi's (Nieuw-Zeelanders) kennen. De studenten zijn ook leuk om te ontmoeten, maar maak ook eens een praatje met de échte inwoners. Zo sprak ik een jongen in een winkel die daar werkte. Van een vraag over een broek die ze verkochten, raakten we verwikkeld in een gesprek over studies, toekomstplannen en reizen. Zo leuk was dat!

Beschrijf de inwoners van Nieuw-Zeeland in drie woorden.

Behulpzaam, open, nieuwsgierig.

Was er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kon eten (of juist heel lekker vond)?

Hokey Pokey Ice Cream! Echt iets van Nieuw-Zeeland. Ik mis dat zo! Dat is heel lekker vanille-ijs met toffee van honingraat. Verder konden onze hostmum en dad ontzettend lekker koken, dus wij hebben genoten van ieder gerecht. 

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat ik gek ben op Kiwi's. Verder ben ik volledig verliefd geworden op de natuur van Nieuw-Zeeland. De stranden van de Coromandel Peninsula (maar in Onemana, niet per se bij Cathedral Cove), de bergen over het hele eiland, al het groen overal... Het is allemaal even mooi. Maar wat me denk ik het meest is bijgebleven is de open en nieuwsgierige mentaliteit van de mensen en de bereidheid om te helpen. Nu thuis probeer ik vaker met een 'Kiwi-blik' naar mensen te kijken. Als een vrouw sleept met een boodschappentas, dan til ik even mee... Als een student ook naar het buitenland wil voor zo'n geweldige ervaring, dan help ik daar nu aan mee, want mijn stage was met redelijke zekerheid voor 100% mijn inspiratie om bij Abroad Internships te komen werken.