alt text

Famke tijdens haar stage in New York!

Famke loopt stage in "the city that never sleeps": NEW YORK! Speciaal voor ons houdt zij een blog bij. Hier vind je deel 1: haar eerste ervaringen in de Verenigde Staten.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Hi iedereen!

Mijn naam is Famke van Duinen, ik ben 20 jaar en ik kom uit Bergen NH. Ik studeer Leisure Management op Inholland in Diemen. Op dit moment loop ik stage bij een experiential event en marketing agency in… NEW YORK! Het bedrijf waar ik stageloop is een evenementenbureau dat evenementen organiseert voor een bedrijf of merk. Deze evenementen kunnen heel verschillend zijn. Voorbeelden hiervan zijn: brand activations, launch events, media & press events, corporate retreats, private functions, charity & non profit events en nog veel meer!

Een half jaar geleden begon ik aan het proces bij Abroad Internships. Van tevoren had ik niet gedacht dat er zoveel geregeld moest worden om uiteindelijk echt een half jaar in Amerika te zitten. Denk hierbij aan: stage vinden, visum regelen (hier komt heel veel bij kijken), huisvesting, vliegtickets, contracten etc. Dit is dan ook mijn eerste tip: begin op tijd!

Ik had besloten dat ik een weekje eerder naar de stad wilde komen aangezien ik hier nog nooit eerder was geweest en de stad wilde leren kennen. Dit is uiteindelijk een hele goede keuze geweest! In de eerste week heb ik samen met andere Nederlandse meiden de stad leren kennen en hebben we veel toeristische attracties bezocht. Gelukkig heb ik geen last gehad van een jetlag aangezien we snel in het ritme kwamen!

Famke tijdens haar stage in New York!
Famke tijdens haar stage in New York!

New York is zoals iedereen zegt: "The city that never sleeps"! Dag en nacht is hier van alles te beleven, in deze stad zal je je niet snel vervelen. Wat ik persoonlijk het mooiste vond wat ik in deze 4 weken heb bezocht is de Top of the Rock. Vanaf de Top of the Rock heb je overzicht over de hele stad en heb je echt het gevoel dat je echt in de stad bent. Daarnaast is het leuke aan New York dat je heel veel kleine wijkjes hebt in de stad zoals: Soho & Greenwich Village. Maar ook net iets buiten de stad heb je veel leuke wijken zoals Brooklyn & Williamsburg. Deze kleinere wijkjes in de stad vind ik persoonlijk het leukst. Hier is het wat rustiger en vind je de wat jongere hippere mensen. Daarnaast kan je hier ook nog naar het strand gaan, zo zijn we naar Coney Island geweest. En een echte aanrader is het meemaken van een Yankees game! Een van de leukste ervaringen die ik tot nu toe heb gehad!

Het leven in New York is heel leuk. Ik verblijf in The Webster Apartments, een residentie alleen voor vrouwen. Ik raad ook alle meiden aan om te verblijven in The Webster, je ontmoet heel snel leuke meiden! Het leven in New York is heel anders dan in Nederland. Alles gaat hier heel snel en je moet je goed kunnen aanpassen. Maar het is wel heel uitdagend en ik heb in deze 4 weken al heel veel geleerd.

Famke tijdens haar stage in New York!
Famke tijdens haar stage in New York!

Van tevoren werd mij verteld dat Amerikanen heel onbeschoft zijn en niet aardig, maar dat is mij heel erg meegevallen. Ik heb hele leuke collega’s en veel mensen maken gewoon een praatje met je op straat. Het is wel verstandig om goed te sparen voor New York want het is niet de goedkoopste stad. Daarnaast is het heel leuk om dingen te herkennen uit series en films. Ik ben zelf een groot Gossip Girl fan en heb dan ook bijna alle Gossip Girl spots al gezien!

Het meest indrukwekkende dat ik mee heb gemaakt is dat we op 11 september naar Ground Zero zijn geweest. In de eerste week waren we hier ook al geweest, maar het gaf een heel ander gevoel om daar te zijn op de dag dat het daadwerkelijk gebeurd was. 2 lichtstralen die omhoog schenen naar de hemel, allemaal bloemen en vlaggetjes die geplaatst werden bij de namen van de mensen die omgekomen waren. Het was verdrietig maar heel indrukwekkend om zoiets mee te maken!

Tot de volgende keer!!!