alt text

Fleur tijdens haar stage in Borås, Zweden

Fleur loopt een logistieke stage in een echte studentenstad in het zuiden van Zweden, vlakbij Göteborg. Aan jullie vertelt ze over haar Scandinavische avonturen. Deze keer: zon in de stad en Fleur’s favoriete plek in Zweden!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Zweden
naar blogs

Zon!

Het lijkt er eindelijk op alsof het mooie weer ook Zweden heeft bereikt. Deze maand ben ik een paar keer met vriendinnen naar een meer gegaan om te zonnen. Zoals eerder verteld leeft de stad helemaal op zodra het lekker weer is. Het strand ligt op anderhalf uur rijden van Borås af, dus daarom gaan we telkens naar het meer als het lekker weer is.

Studentenhuis

Ik vermaak me nog steeds elke avond in het studentenhuis. Het is leuk om ’s avonds met andere jongeren verhalen te delen en samen te eten. Over het algemeen kookt iedereen voor zichzelf en eten we vervolgens samen aan de grote tafel. Het is leuk om allerlei eten te proeven. Het is leuk om met allerlei verschillende nationaliteiten samen te leven omdat je veel over andere culturen te weten komt. Ik heb enkele huisgenoten uit Indonesië, Frankrijk, Finland, Iran, Syrië, maar vooral uit Zweden.

Textielstad

Borås is de textielstad van Zweden. Dit is ook de reden waarom het een studentenstad is geworden, omdat de scholen voor textielopleidingen hier te vinden zijn. Een groot voordeel voor de mensen in Borås en voor studenten is dat er heel vaak outlets plaatsvinden in en om de stad. Er zijn daarom regelmatig outlets van winkels of webshops in de stad.

Marstrand

De mooiste plek die ik in Zweden heb bezocht is Marstrand. Marstrand is een kustplaats in het westen van Zweden. Er gaan enkel veerboten naar het eiland dus auto’s zijn er niet te bekennen. Het eiland is rustig met veel wandelroutes en er is een groot kasteel. Er zijn verschillende plekken om te zwemmen en het uitzicht is prachtig. Het is zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan Marstrand.

Wat nog meer?

Op stage verloopt mijn onderzoek nog steeds volgens planning. Mijn eerste concept heb ik ingeleverd en het is nu wachten op feedback van mijn stagebegeleider in Nederland. De weken vliegen voorbij en eerlijk gezegd verheug ik mij op juni om mijn onderzoek definitief in te leveren.

In mei heb ik nog een bezoekje gebracht aan de countryside van Zweden. Erg leuk om wat meer mee te krijgen van de Zweedse gewoontes en de manier van wonen in de countryside. De huizen staan kilometers van elkaar verwijderd, geen verharde wegen en ver weg van een supermarkt.

In Nederland zijn er al vele mooie zonnige dagen geweest, maar in mei heb ik in Borås helaas nog meerdere natte sneeuwbuien gehad.

Als verrassing voor mijn verjaardag was mijn kantoor helemaal versierd met slingers en ballonnen. Tijdens de koffiepauze hebben we taart gegeten en werd ik in het Zweeds met ‘Ja, må du hon leva’ (Lang zal ze leven) toegezongen. Rond lunchtijd werd ik getrakteerd om samen met alle collega’s uit lunchen te gaan en kreeg ik het cadeau om naar Liseberg (pretpark) te gaan.