alt text

Maud tijdens haar stage in Vancouver, deel 2!

Maud heeft het enorm naar haar zin in de Canadese stad en vertelt jullie graag over haar avonturen. Dit keer: een kamer vinden, vrienden maken en bedrijfsuitjes organiseren!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Canada
naar blogs

Hi allemaal!

Om heel eerlijk te zijn weet ik niet waar ik moet beginnen met deze update. Er is de afgelopen weken zo veel gebeurd, ik weet gewoon niet welke van de dingen het leukste is om te vertellen!

Orka's voor de kust van Vancouver Island

Op stage voelde ik me al heel snel thuis. M’n collega’s zijn heel gezellig, we gaan vaak samen op de vrijdag een drankje doen bij de brouwerij om de hoek of we spreken op een vrije dag ergens op een andere plek in en om Vancouver af om ook nog wat dingen te ontdekken. Dat is erg leuk, omdat bijna niemand die hier werkt uit Canada zelf komt, dus ze willen ook leuke dingen doen en nieuwe dingen zien. Plus, je leert andere culturen kennen, wat erg interessant is!

Social Media post voor mijn stagebedrijf

Ik mocht ook een personeelsuitje organiseren in oktober en dat was echt verrassend leuk! We zijn gaan bowlen en hebben daarna lekker gegeten en spelletjes gespeeld bij een van de locaties. Niemand van alle verschillende locaties kent elkaar en dus niet veel mensen hadden zich aangemeld van tevoren, maar er kwamen alsnog meer mensen dan verwacht en iedereen had het erg naar z’n zin! Dus met kerst gaan we met het hele bedrijf uit eten in de stad!

Hiken met 1 van m'n huisgenootjes

Samen met Ryan en Elwin, m’n bazen, hebben we goals gemaakt voor het bedrijf in de toekomst en vanuit daar ben ik projecten gaan bedenken die moeten helpen bij het realiseren van die goals. Tussendoor help ik ook mee met koffie maken op verschillende locaties en sta ik ook weleens in de keuken om te helpen met voorbereiden als dat nodig is, zo leer je echt het hele bedrijf kennen wat superleuk is! Het is best wel een klein bedrijf, dus ik krijg alle kans om verschillende dingen te leren en te doen en dat maakt het ook wel interessant. En ik ben elk weekend vrij dus ik heb ook nog genoeg tijd om de stad te ontdekken gelukkig!

M'n Duitse vrienden

Vancouver is nog steeds heel erg leuk en nu ik de weg weet voelt het helemaal als thuis. Ik heb 3 hele leuke huisgenootjes die ik via Facebook heb leren kennen al voordat ik naar Canada kwam. Zij zochten eigenlijk iemand die een jaar in de kamer kon en ik bleef maar een half jaar, dus in eerste instantie ging dat niet werken. Maar toen ik hier was en zij nog niemand hadden gevonden hebben we toch afgesproken bij een koffie zaakje, en het klikte eigenlijk meteen dus kreeg ik alsnog de kamer! Echt geluk gehad dus! We eten heel vaak samen en gaan samen leuke dingen doen. Brunchen, spelletjes spelen en nieuwe restaurantjes en koffie zaakjes ontdekken zijn toch wel onze favoriete dingen om te doen. Ook heb ik in het hostel waar ik de eerste week verbleef 2 Duitse jongens leren kennen waar ik veel mee omga. Zij blijven ook langer in Canada en we zijn ongeveer tegelijkertijd aangekomen, dus het is wel fijn om nog iemand anders te hebben die in hetzelfde schuitje zit als jij! En nu ik eindelijk goede vrienden heb gemaakt, voelt het helemaal goed om hier te zijn. Een van de beste keuzes in m’n leven tot nu toe!

In m’n volgende blog zal ik wat leuke tips geven voor als er iemand besluit ook naar Vancouver te komen en dan ben ik ook met m’n ouders mee geweest op een roadtrip door British Columbia, waar ik waarschijnlijk ook genoeg over kan vertellen!

Joffre Lakes