alt text

Maud tijdens haar stage in Vancouver!

"Vancouver is niet voor niks de derde meest liveable city in de wereld. Je hebt letterlijk alles hier!" Lees Maud’s verhaal.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Canada
naar blogs

Hi allemaal!

Wat gaat de tijd ongelofelijk snel als je het leuk hebt. Het klopt echt wat ze zeggen; ‘time flies when you’re having fun’. Ik ben nu al een tijdje voor m’n stage in Vancouver en het is echt fantastisch! Ik zal jullie meenemen naar het begin en allemaal jaloers maken!

Het einde van m’n schoolcarrière kwam in zicht en ik moest op zoek naar een uitdagende stage om vervolgens m’n scriptie te kunnen schrijven. Al m’n vriendinnen bleven keurig in Amsterdam en ik wilde liever het avontuur opzoeken in Canada! Waarom naar Canada weet ik niet precies, maar ik voelde me erg aangetrokken tot Vancouver dus ik moest en zou daar stage gaan lopen. Dat was helaas niet zo makkelijk als gedacht. School kon me niet helpen omdat ze geen contacten hadden en als ik e-mails naar bedrijven stuurde hoorde ik niks van ze. Uiteindelijk besloot ik dus om Abroad Internships in te schakelen, want anders zou ik ook in Amsterdam eindigen en dat was echt niet de bedoeling!

En zo gebeurde het! M’n visum aanvragen was uiteindelijk het meest onzekere wat er moest gebeuren, omdat Canada een lotingsysteem gebruikt. Je vertelt de Canadese overheid dat je een visum wilt aanvragen en zij nodigen je uit om er werkelijk een aan te vragen wanneer zij dat willen. Daarom wist ik van tevoren niet wanneer ik weg zou gaan. Maar dat ging ook best soepel uiteindelijk dus ik kon vertrekken! En wat had ik er zin in!

Na een vliegreis van 10 uur was ik dan eindelijk in Vancouver! Het afscheid nemen van m’n familie en vrienden was moeilijk maar minder moeilijk dan toen ik drie jaar geleden stage ging lopen in Madrid. En ik moet zeggen, de stad hielp ook wel heel erg! Iedereen kent de vooroordelen over Canadezen denk ik wel, maar, sommige, zijn ook echt waar! Ze zijn ontzettend vriendelijk, heel behulpzaam en ze spelen dan niet allemaal ijshockey, ze zijn wel allemaal geïnteresseerd en fanatiek supporter!

De stad kan ik echt niet in woorden omschrijven zo fijn. Vancouver is niet voor niks de derde meest liveable city in de wereld. Je hebt letterlijk alles hier; het water (super voor paddle boarding en kajakken), de bergen (je kan hier skiën op nog geen uur rijden) en een grote stad (al kan het openbaar vervoer wel wat verbetering gebruiken)!

Ik loop stage bij een bakkerij en cateringbedrijf met 6 verschillende locaties in de stad. Hier werd ik vanaf het eerste moment met open armen ontvangen. Mijn baas en de eigenaar van het bedrijf maakte me vanaf het eerste moment duidelijk dat het niet alleen maar om werken ging maar ook om leuke dingen doen en dat ik alles kon vragen en dat hij me met alles wilde helpen. Dat was heel fijn! Het is gewoon prettig om met zulke mensen om je heen, zo’n avontuur te beginnen. Helemaal als je niemand kent en ver van huis bent.

Ik ben de eerste intern hier en in het begin was het wel een beetje wennen. Maar nu we elkaar wat beter kennen en weten wat we prettig vinden gaat het een stuk beter. Ik bedenk m’n eigen projecten, die ook voldoende voor m’n scriptie zijn, maar laat die natuurlijk wel eerst goedkeuren. Ik wilde eigenlijk Sales en Marketing doen, maar ben nu met van alles en nog wat bezig, omdat het niet zo’n groot bedrijf is. Wat eigenlijk heel fijn is, want nu weet ik precies wat ik wel en niet wil doen in een bedrijf als ik ben afgestudeerd!

Ik ben echt verliefd geworden, en sorry papa en mama, maar ik wil niet meer terug naar huis!