alt text

Merel in Hong Kong!

Merel vertrok naar het dynamische Hong Kong en ging daar helemaal op in het toerisme. Ze ontdekte de drukke straten, zag de wereldstad vanaf het water en proefde het lokale eten. Lees haar verhaal hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • AziĆ«
  • Hong Kong
naar blogs

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Hong Kong aankwam?

Eindelijk! Ik ben er! Na al die jaren dromen, ben hier helemaal zelfstandig gekomen. Een nieuw avontuur kan beginnen voor mij. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik het best eng vind, maar dat hoort erbij. Dat maakt het een avontuur.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Hong Kong?

De vochtigheid! Je denkt dat Nederland aan de kust ligt, maar zodra je aankomt in Hong Kong realiseer je je hoe verwend wij zijn. Hong Kong zit half in het water en het waait helemaal niet zoveel zoals in Nederland! Dat maakt de warmte nog wel heftiger.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik heb nooit echt heimwee gehad. Ik was zo blij om in Azië te zijn. Ik was eerder nog nooit aan deze kant van de aardbol geweest. Elke dag was dankbaar om te zijn waar ik was. Natuurlijk heb ik wel de behoefte gehad om het aan mensen thuis te vertellen, maar heimwee? Nee, dat was het niet. Ik weet namelijk dat ik spijt krijg als ik een seconde te lang naar huis verlang. Dan vergeet ik hoe geweldig deze reis is en daar had ik simpelweg geen tijd voor.

Voel je je thuis in Hong Kong? Waarom (niet)?

Ja! Maar dat vind ik eigenlijk oneerlijk. Hong Kong is namelijk zo lang gekoloniseerd geweest door Engeland. Je ziet, hoort en voelt de Westerse wereld in alles wat ze doen. Ze spelen zelfs Mozart en Strauss hardop in de metro gangen. Hong Kong is dan wel onafhankelijk, maar ze spreken allemaal even goed Engels en kijken ook niet gek op van mijn bleke huid en lange benen.

Geef ons tips over met je wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Iedereen!! Als je in het buitenland bent, dan zijn bijna alle toeristen die je tegen komt aardig. Je hebt namelijk gelijk 1 ding gemeen met ze en dat is de bestemming waar je al bent! Zij zijn namelijk met dezelfde nieuwsgierigheid het vliegtuig opgestapt om deze wereld te verkennen. Het belangrijkste is dat je wel jezelf blijft. Je wilt graag zoveel mogelijk cultuur snuiven door je te laten opnemen in andermans cultuur. Maar als je dat te lang doet, verlies je zicht op waarom je hier bent en dan krijg je heimwee. Andere culturen weten dat jij je eigen manieren hebt en zullen het des te meer waarderen als jij jezelf blijft!

Beschrijf de inwoners van Hong Kong in drie woorden

Efficiënt. Snel. Open.

Was er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kon eten?

Kippenpoten. En dan heb ik het niet over de dijbeentjes die wij eten waar een groot deel al van gefileerd is. Met deze poten moet je uitkijken dat hun klauwtjes niet een schram veroorzaken op je tong. Je voelt elk gewrichtje waarmee dat beestje heeft gelopen. Het is vet, maar mensen in Hong Kong eten het vanwege het collageen. Ze zeggen dat je een mooie huid ervan krijgt! Voor mij… 1 keer en nooit weer.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Men zegt dat ze ALLES anders doen in Azië. Ja, Aziaten doen heel veel anders. Maar wie gaat er naar een land op vakantie met de verwachting dat ze precies kunnen doen op de manier die ze gewend zijn thuis? Zo lang je met open ogen op reis gaat dan zal de verandering niet op een negatieve manier op je uitwerken. Omarm het! Dit is waarvoor je gekomen bent.

De natuur is zeker prachtig! Elke keer realiseer ik mij hoe saai Nederland is. En PLAT. Heel saai. Hong Kong en Japan. Dat is pas natuur. Ondanks dat zij veel ‘concrete jungles’ hebben, doen ze veel meer hun best om de parken en natuur die ze hebben, groots en mooi te houden. Overal waar een boom geplant kan worden, dat doen ze. Daar kunnen wij Nederlanders nog wel een puntje aan zuigen, vind ik.

Kortom, mijn ervaring was meer dan ik had verwacht! Ik heb hele bijzondere mensen ontmoet en echt genoten van elk moment dat ik er was.