alt text

Tessa tijdens haar stage in NYC

Tessa in NYC: "Wat vliegt de tijd als je een goede tijd hebt! Op mijn eerste stage dag in deze grote stad heb ik meer gezien dan in 10 weken bij mijn vorige stage in Nederland."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Hi allemaal! Ik ben Tessa Schweckhorst en ik zit in het 4e jaar van de opleiding IDE op het Nimeto in Utrecht. Ik loop stage in New York City bij een interieur adviseur bedrijf.

Het is vandaag 15 septemper 2017. Ondertussen ben ik al weer bijna een maand in New York City. Wat vliegt de tijd als je een goede tijd hebt! Op mijn eerste stage dag in deze grote stad heb ik meer gezien dan in 10 weken bij mijn vorige stage in Nederland. Toen ik vrijdag (25 augustus 2017) even langskwam op het kantoor voor een kennismaking kreeg ik meteen een note waar een adres, tijd en telefoonnummer op stond. Maandag om 9.00 werd ik verwacht in een luxe nieuwbouw appartement in de Upper West Side.

Hier ben ik dan ook vol enthousiasme naar toe gegaan. Nadat het een en ander mis ging en ik vreesde dat ik te laat was, ben ik met een aantal sprintjes precies om 09.00 op locatie aangekomen. Eenmaal aangekomen was er nog niemand. Door alle drukte hier en alle overvolle subways in New York is het niet gek als mensen te laat komen. Dit gebeurt dus bijna altijd. Lucky me!

Toen mijn collega gearriveerd was zijn we met de lift naar de 4e verdieping gegaan waar een gigantisch en ontzettend luxe acht kamer appartement zit. Lisa heeft een deel van de styling gedaan voor dit huis. Zij is de leider van dit project. Ik die mijn ogen uit keek, mocht babysitten op het appartement. Ja! Babysitten. Er kwamen namelijk mensen voor de gordijnen (die aangestuurd worden door mijn stagebedrijf) en de eigenaar vond het niet fijn om ze alleen te laten. Hij was namelijk lekker een dagje naar het strand.

Ik ga aan de grote tafel zitten met mijn laptop en huiswerk met zicht op de andere appartementen in de Upper West Side. Ondertussen haal ik even een koffie bij de Starbucks en wanneer ik terug kom bel ik met de eigenaar van het huis. Hij wilde graag weten hoe het eraan toe ging en of ik de mannen wilde laten weten dat ze geen stof achter mogen laten. Ik die mij erg vervelend voelt om het te moeten zeggen, vraagt aan de schilder of hij eraan wil denken de stof op te ruimen als hij klaar is. Zo lief als dat hij is, knikt hij ja. Toen de mannen klaar waren, heb ik nog foto's gemaakt voor Lisa en toen ik haar goedkeuring had ben ik met de metro en te voet terug gegaan naar het kantoor.

Er is hier nog een andere stagaire, genaamd Sandra. Ze komt uit Frankrijk. Ik ben met haar in Madison Square Park gaan zitten met een uitzicht op Flatiron Building. Na onze lunchbreak gingen we meteen door naar een groot warenhuis in de Upper East Side genaamd Decoration & Design Building, om wat samples op te halen van fabrics.

Ik heb hier zoals ik hier wel vaker heb weer mijn ogen uitgekeken. Er zijn 17 verdiepingen met de meest bekenden en dure merken die stoffen verkopen. De bezoekers die hier komen, voornamelijk mannen, zijn miljonairs en de vrouwen hebben allemaal plastische chirurgie gedaan en staan daar in hun mantelpakjes van Chanel. Een hele aparte maar wonderbaarlijke wereld. Nadat we de samples verzameld hadden zijn we met de metro terug gegaan naar Broadway in the Upper West Side waar het bedrijf zit. Hier verveel ik mij ook geen moment door het mooie uitzicht op The Flatiron Building.

Ik word vaak opstap gestuurd om het een en ander op te halen of af te geven. Het is een gek idee dat ik hier nog helemaal niet zo lang ben en nu al heel veel te vertellen heb. Doordat ik zoveel van locatie naar locatie ga zie ik ontzettend veel van de stad en het belangrijkste is dat ik oog in oog sta met de klanten, leveranciers en verkopers. Hierdoor leer ik beter te communiceren en meer over zaken doen.

Soms heb ik het geluk dat ik mee mag met de designers. Tijdens mijn eerste ervaring mocht ik mee naar de Upper East Side. Wat ik daar zag heb ik nog nooit gezien, een bankier die de hele verdieping van een appartement heeft gekocht. Zijn vrouw is een kunstverzamelaar, dus het hele appartement hangt vol met gave schilderijen. Dit appartement wordt herschilderd en wij kwamen daar om te kijken hoe het ging. Nou, dat wil ik wel elke dag doen!

Andere taken van mij zijn bellen en emailen naar leveranciers om te vragen wat de prijs en voorraad is van samples die hier liggen. Zodra ik daar antwoord heb schrijf ik dit op een note en plak ik de note achterop de sample. Dit doen wij zodat wij de klanten meteen kunnen informeren als ze hier vragen over hebben. Dit is niet mijn favoriete taak maar hey, ik ben in New York. Who cares?

's Avonds kom ik elke avond thuis in The Webster Apartments. Hier zijn al mijn vriendinnetjes. We eten gezellig met zijn alle en praten over onze dag. Sommige avonden gaan we lekker op stap en andere avonden sporten we of gaan we in de tv kamer zitten en kijken we tv. Op de mooie dagen zitten we op het dakterras met uitzicht op The Empire State.

De dagen vliegen voorbij en als ik in Nederland was zou ik dit niet zeggen maar ik zou willen dat de tijd wat langzamer ging!

Ik hoop dat ik jullie de volgende keer nog meer leuks heb te vertellen!