alt text

Amanda in London, UK

Amanda ging naar het bruisende Londen voor haar stage: "Het persoonlijke contact met cliënten vind ik het leukst aan mijn stage en daardoor ervaar ik ook wat het bedrijf precies doet."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Londen
naar blogs

Soort Stage

Communicatiestage bij een charity in Londen

Wat vond je van de stad?

Ik woon in een groot studentencomplex in hartje Londen en vind het een heerlijke stad. Ik geniet elke dag als ik door de stad loop, heen-en-weer reis naar mijn werk en van alle historische bezienswaardigheden hier. De dubbeldeksbussen geven een goed uitzicht en zijn bovendien goedkoper dan de metro. In het begin moest ik wel wennen aan de drukte, van zakenlui tot toeristen, alles loopt hier door elkaar heen. Ook is er een aantal mensen dat zich eraan waagt om hier te gaan fietsen (met helm en gevaar voor eigen leven), want fietsers zijn ze duidelijk nog niet echt gewend. Om te ontsnappen aan de drukte is het heerlijk om in een van de grote parken te relaxen. Verder vind ik Trafalgar Square een van de mooiste plekken van Londen.

Wat vond je van de stage?

Ik wilde altijd al stage lopen bij een bedrijf dat iets goeds doet voor de samenleving. Via Abroad Internships heb ik een stage gevonden bij een non-profit organisatie die mensen helpt die risico lopen om dakloos te worden of dakloos zijn. Zij bieden deze mensen hulp bij het vinden van een woning, werk en bij het ontwikkelen van hun sterke punten. Ik werk in een communicatieteam met vier collega’s en ben voornamelijk bezig met de fundraising evenementen. Ik werk aan promotiemateriaal zoals posters en flyers om meer deelnemers te werven voor sponsorship running events. Deze running events zijn in de UK een populaire manier om geld binnen te halen voor goede doelen. 
Daarnaast mag ik er vaak op uit om cliënten te interviewen en foto’s te maken. Het persoonlijke contact met cliënten vind ik het leukst aan mijn stage en daardoor ervaar ik ook wat het bedrijf precies doet. De verhalen van deze cliënten zijn vaak heftig, maar geeft mij alleen maar meer motivatie om harder te werken en mij in te zetten. Het geeft een goed gevoel om te zien dat het bedrijf waar ik stage loop mensen helpt met hun leven terug op de rit te krijgen en weer onderdeel te maken van de samenleving.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Een jaar geleden had ik nooit gedacht hier nu te wonen en stage te lopen. Ik vind het heel bijzonder dat ik hier nu ben. Ik zou iedereen aanraden om een tijd in het buiteland te gaan wonen. Je maakt makkelijk contact met mensen en ik merk dat mijn Engels in een paar weken tijd al zoveel beter is geworden!

Heb je tips voor studenten?

Niet te druk maken van te voren, laat het gewoon op je af komen.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

Ik geef Londen een 8!