alt text

Chantal tijdens haar stage in London, UK

Chantal ging naar Londen en voelde zich er direct thuis: "In Londen is er altijd wel iets te doen of te beleven, je kunt geheel jezelf zijn". Lees hier meer over haar avontuur!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Londen
naar blogs

Soort Stage

Instituut voor optimale voeding

Wat vond je van de stad?

Londen is een echte wereldstad. Er zijn veel internationale studenten maar ook op mijn stageplaats werken er veel internationale werknemers. Het is gemakkelijk om contacten te maken omdat je ook heel snel door de stad kan reizen. Alles is heel duidelijk aangegeven: of je nu loopt, fietst of met de bus/tube reist. Geen dag in Londen is een ‘rust’dag, er is altijd wel iets te doen of te beleven. In Londen kan je verder geheel jezelf zijn en er zal niemand raar van je opkijken. Het uitgaan in Londen begint al op maandag en eindigt pas op zondag.

Wat vond je van de stage?

De stage was ontzettend leerzaam, het bedrijf heeft me heel vrijgelaten in wat ik wilde ontwikkelen. Er waren leuke projecten waar ik aan deel kon nemen en werd hier goed in begeleid.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

In de eerste weken verbleef ik in een residentie wat gerund werd door nonnen. Dit was een heel bijzondere ervaring, er waren vaste ontbijttijden, dinertijden en je moest doordeweeks voor 22.30 uur binnen zijn en in het weekend om 23.00 uur. Dat was echt niet meer van deze tijd maar heb hier wel veel andere meiden leren kennen.

Heb je tips voor studenten?

Wanneer je hier een tijd zit, open dan een bankrekening bij HSBC of een andere bank. Het is verstandiger om een groot bedrag over te maken naar je Engelse rekening dan dat je steeds met je Nederlandse betaalpas afrekent. Verder had ik zelf problemen met mijn Rabobank Maestro kaart, deze werd lang niet overal geaccepteerd dus ik moest in het begin vaak met creditcard betalen.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

8,5