alt text

Christiaan tijdens zijn stage in Nieuw-Zeeland

Christiaan liep stage in Auckland, Nieuw Zeeland. De stage was 'hartstikke top!'. Maar zijn stage was niet het enige wat top was. Lees verder en ontdek wat Christiaan nog meer heeft meegemaakt.

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Nieuw-Zeeland
naar blogs

Wat vond je van de stad?

De stad is echt inmens groot. Wil je jezelf hier vervoeren dan is een auto echt een pre. Al kan je je ook redelijk goed met de fiets door de stad verplaatsen. Al moet daarbij wel opgelet worden want Auckland heeft amper fietspaden en automobilisten letten niet echt op fietsers. Het is dus handig om een verblijfplaats dicht bij je stage te hebben. Openbaar vervoer is niet echt fantastisch, de bussen rijden maar 1 keer in het uur. Als je je dicht bij het spoor bevindt dan is het wel te doen met de trein.

Het klimaat is hier echt mooi, de temperatuur is echt aangenaam en de winters zijn hier redelijk warm. De stad heeft veel groen en openbare parken en er is van alles te bleven in het zomerseizoen. ieden. De stad is multicultureel en de mensen zijn hartstikke aardig.

Wat vond je van de stage?

Mijn stage was hartstikke top! De mensen zijn superaardig. Ik heb veel verschillende activiteiten kunnen doen tijdens mijn stage. Van het buiten weeden en mensen informeren tot een educatie programme ontwikkelen over duurzaamheid voor de lokale bevolking.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Voordat ik met mijn stage begon heb ik een rondreis gemaakt door Nieuw-Zeeland met Topdeck. Dit was echt onvergetelijk en je ziet heel veel. De hoogtepunten waren echt de skydive en de bungy jump. Voor de mindere actievelingen is er in Auckland Pasifika (groot pacifisch festival) en Auckland International Cultural Festival.

Heb je tips voor studenten?

Verblijf op loop/fietsafstand van je stage in Auckland. Verder: bezoek de Dutch shop in Henderson en doe de Topdeck tour! En of course, geniet van het kiwileven!

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

Een dikke 9!