alt text

Emmeline tijdens haar stage in Los Angeles

Hoe heeft Emmeline het zonnige Angeles ervaren en is het nou echt zo mooi als je op de televisie ziet? Lees haar ervaringen hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Los Angeles
naar blogs

Hi Emmeline! Hoe vond je Los Angeles?

Naar mijn mening is California geweldig, maar Los Angeles is een vreemde stad. Elk deel van de stad is compleet verschillend. Ik denk dat het belangrijk is om te weten wat voor soort ‘vibe’ je zoekt en je woonplek daarop aan te passen. Dat scheelde voor mij in ieder geval gigantisch. Verder is het een geweldige stad waar je altijd iets te doen hebt. Voor mij zijn Venice Beach, West Hollywood en Santa Monica de meest gezellige en relaxte plekken in LA. Er is daar altijd vanalles te beleven, zonder bepaalde ‘sociale standaard’ die je veel ziet in andere delen van LA. Kortom: LA is zeker een aanrader, maar bedenk in welk deel van de stad jij je thuisvoelt :-).

Wat vond je van de stage?

Mijn stage is geweldig verlopen. Het bedrijf paste ontzettend goed bij me, al mijn collega’s ook. Ik heb veel geleerd en we hebben het er ook over de toekomst gehad. Hopelijk ben ik hier op een dag terug.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Ik kan niet maar één ding noemen. De hele reis is bijzonder geweest met diepte- en hoogtepunten. Elke paar dagen had ik opeens een moment van besef dat ik tijdens de ondergaande Californische zon langs een rij palmbomen liep en dacht: wauw! Het zijn dat soort kleine momenten van opwinding geweest die alles uitmaken. Verder heb ik veel van Californië gezien, roadtrips gemaakt en spontane acties ondernomen. Je weet nooit waar je terecht komt en zoiets kan opeens de beste dag van je leven zijn in Cali.

Heb je tips voor studenten?

Zorg dat je niet naar LA komt zonder auto. Ik had zelf geen auto (ook geen rijbewijs) en het was ontzettend ingewikkeld om overal naar toe te gaan. Overdag kom je nog wel op plekken met het openbaar vervoer, maar ’s avonds is dat geen optie. De stad is ontzettend uitgestrekt en de afstanden zijn groot. Bovendien is de hele stad gebouwt op auto-verkeer. Toen ik eenmaal mensen had leren kennen, wilden zij mij wel rijden, maar je wilt niet altijd afhankelijk zijn van anderen.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

8+