alt text

Erwin tijdens zijn stage in New Port Beach, USA!

Erwin liep stage in het zonnige Newport Beach, California. Het bleek een geweldige ervaring te zijn waar hij veel plezier aan heeft gehad en veel van heeft geleerd.

  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Reizen
naar blogs

Erwin liep stage in het zonnige Newport Beach, California. Het bleek een geweldige ervaring te zijn waar hij veel plezier aan heeft gehad en veel van heeft geleerd.

Hey Erwin, wat vond je van de stad?

Fantastisch, typisch Californië, palmbomen overal en pal aan het strand. Nadeel was dat alles met de auto moest maar de stad was zo vet om in te leven.

Hoe was je stage?

Het was de beste beslissing van mijn leven om dit te doen. "Het kost wat maar dan heb je ook wat" geldt dubbel en dwars hier. Met de aanbevelingsbrief en de connecties denk ik veel aantrekkelijker te zijn geweest voor toekomstige werkgevers. Ik ben nu ook absoluut vloeiend in twee talen en heb relevante werkervaring bij een gerenommeerde werkgever in het buitenland. De hele ervaring is echt geweldig.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Lastig te zeggen, Amerikanen en hun levensstijl bleven me constant verbazen. Zwembaden en inloopkasten zijn standaard, en iedereen heeft een auto. De bar daarentegen sluit al om tweee uur en je kunt er jammergenoeg niks als je niet 21 jaar bent. Verder heb ik wel ongelofelijke dingen gedaan: aardbevingen meegemaakt, een vliegtuig bestuurd en naar een NBA wedstrijd geweest, onbeschrijfelijk.

Heb je tips voor studenten?

Het enige bezwaar dat je kan hebben is geld en tijd. Een langere tijd naar het buitenland gaan komt altijd ongelegen. Je moet werk en je huur opzeggen, en de telefoon en andere abonnementen lopen door, maar dit is echt iets wat je gedaan wil hebben. Ik heb flink bijgeleend en gespaard om dit te kunnen doen en zou het zo weer doen. Begin verder op tijd met het aanvragen van een visum (zes weken is alleen mogelijk als je echt geluk hebt) en dat geeft je ook wat meer tijd voor voorbereiding. Verder zou ik niet zoveel heel nauw op de stagebeschrijving zelf kijken. Ik heb veel meer kunnen doen dan mijn stage eigenlijk bevatte, als ze zien dat je slim bent en veel kunt, komen de verantwoordelijkheden vanzelf, dat is Amerika.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

Een 10!