alt text

Fleurance tijdens haar stage in Barcelona

Fleurance loopt stage in het zonnige Barcelona en vertelt jullie ALLES over haar ervaringen in deze gezellige stad. Deel 2: haar eerste paar weken!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Spanje
naar blogs

Oost west thuis best! (5 september 2017)

De tijd vliegt als je plezier hebt! Ik realiseer me nu pas hoe snel de laatste twee weken voorbij zijn gegaan. Afgelopen maandag ben ik begonnen met werk bij het bedrijf waar ik mijn stage ga lopen. Ik ben zo blij dat ik deze stage heb gevonden. Mijn collega’s komen allemaal uit verschillende landen en culturen. Iedereen is echt heel aardig en de sfeer in het kantoor is heel gezellig en vrolijk. Ik heb nog nooit eerder fulltime gewerkt, als in 38 uur per week, dus ik moet hier eerlijk gezegd nog een beetje aan wennen.

Daarnaast heb ik ook eindelijk een kamer gevonden en ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik hier mee ben! In de komende maanden zal ik in Gracia wonen, een hele leuke buurt. Mijn huisgenoten zijn 3 Spaanse jongens van mijn leeftijd en zijn allemaal heel aardig. Mijn ouders zijn ook nog overgekomen om mij te helpen met de verhuizing van mijn spullen en om de kamer gezellig en leuk voor mij te maken! Ik ben helemaal enthousiast over het resultaat, geweldig! In de eerste foto hieronder kan je zien hoe het er eerst uitzag.

Estoy my felix (12 september 2017)

De derde week is alweer klaar en het was echt geweldig (alweer)! Dit was de eerste week in mijn nieuwe huis en het gaat tot nu toe supergoed. De jongens waar ik mee samenwoon zijn heel relaxed en grappig. Afgelopen dinsdag hadden ze me uitgenodigd om ergens een drankje te pakken. We gingen naar een plein (place del sol) waar alle mensen op de grond zitten en een drankje met elkaar drinken, geen normale bar: iedereen neemt zijn eigen drinken mee.

Over het algemeen komen er veel mensen op bezoek bij mij thuis en ik geniet er echt van. Op deze manier ontmoet ik veel nieuwe mensen uit Spanje en ik ben heel gemotiveerd om ook daadwerkelijk Spaans te gaan leren, daarom heb ik ook post-it’s door het hele huis geplakt. Op bijna alles in het huis zit nu een kaartje of plakkertje waar de Spaanse betekenis en vertaling op staat. Soms is het heel moeilijk om in woorden uit te leggen hoe erg ik het hier naar mijn zin heb, er bestaan geen woorden om mijn blijheid te beschrijven!

In het weekend ben ik gaan brunchen in het park. Ik ging samen met een aantal van mijn vrienden van de universiteit van Armand (zie de foto hieronder). Het feest waar we naartoe gingen is te vergelijken met een klein festival in een park. Toen we onderweg waren naar het feest moesten we een heuvel op lopen. Toen we naast ons keken zag ik het meest prachtige uitzicht dat ik tot nu toe heb gezien. Ik kon over de hele stad heen kijken, het was zo mooi!

Het gouden uur (4 november 2017)

Soms is het fijn om even een momentje voor jezelf te pakken en je hoofd leeg te maken. Naast het feit dat Barcelona een gigantische en drukke stad is, is er ook nog een heel mooi strand. Het is op dit moment niet meer extreem zonnig weer maar het is nog steeds perfect voor een goede wandeling, dat heb ik dus gedaan. Heb je ooit van het gouden uur gehoord? Dit is het tijdstip wanneer de zon bijna onder gaat en je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Er wordt gezegd dat dit het beste moment is om foto’s te nemen!

Na afloop heb ik twee vrienden uitgenodigd om ook mee te gaan naar het strand. Later zijn we  geëindigd bij de CDLC, zittend op het terras aan het genieten van een heerlijke fles wijn. Een perfecte manier om het weekend af te sluiten!

Zonnige groeten uit het prachtige Barcelona!!