alt text

Fleurance tijdens haar stage in Barcelona

Fleurance loopt stage in het zonnige Barcelona en vertelt jullie ALLES over haar ervaringen in deze gezellige stad. Hier lees je deel 1: haar aankomst!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Spanje
naar blogs

Hallo allemaal,

Ik dacht even na over hoe ik de allereerste blog van mijn leven zou beginnen. Maar hey, voor alles een “eerste keer”. Op dit moment ben ik in een heel leuke positie. Wat je misschien al doorhad is dat ik uit Nederland kom, maar wat je misschien nog niet wist is dat ik vorige week naar Spanje ben verhuisd waar ik de komende zes maanden ben, YAAAY!! :D

Ik ben een international business student aan de Hogeschool Rotterdam. Vorige week ben ik mijn derde jaar begonnen, wat betekent dat ik voor een semester een stage moet lopen. Doordat ik een internationale studie volg heb ik ook gekozen om mijn stage in het buitenland te doen.

Het was heel lastig om een land te kiezen omdat er zoveel plekken op mijn bucketlist staan die ik nog heel graag wil bezoeken. Ik sprak met veel mensen over mijn keuze en ik kwam tot de conclusie dat er één stad is waar ik alleen maar goede woorden over hoorde, BARCELONA IT IS!! Dit is hoe het allemaal begon (vier maanden geleden) en nu ben ik hier.

Dus ik kwam afgelopen dinsdag aan. Ik koos ervoor – op aanraden van anderen - om niet al een kamer voor lange termijn te boeken voordat ik in Barcelona was. De eerste drie dagen verbleef ik daarom in het TOC Hostel. Ook al ben ik totaal geen hostelmeisje, het was alsnog een heel leuk verblijf. Ik had geluk met mijn kamergenoten, het waren allemaal jongens (7), en het hostel was erg schoon en gezellig! Ik was erg blij toen ik een kamer vond via Facebook waar ik de volgende dagen kon verblijven, ik ben hier nu nog steeds (Saints). Dit was meer zodat ik dan meer privacy en luxe had in plaats van alles te moeten delen. Het is net wat je voorkeur heeft.

Op dit moment zit ik nog steeds in deze kamer, maar twee dagen geleden vond ik een kamer voor langere termijn waar ik ook erg enthousiast over ben. Aankomende zaterdag verhuis ik daarnaartoe, meer daarover in mijn volgende blog! Ik vind het zo leuk om mijn nieuwe kamer aan te kleden omdat het mijn nieuwe thuis is voor de komende zes maanden. Ik kan niet wachten! Als jullie nog decoratietips hebben, deel die dan zeker met mij!

Naast het zoeken naar kamers, ben ik ook de stad gaan ontdekken. Op het eerste gezicht ziet alles er zo schattig en gezellig uit, ik ben al helemaal verliefd op Barcelona! Afgelopen zondag ben ik gaan brunchen met mezelf (ik was zooo alleen, haha!), maar alles op het menu zag er zo goed uit. Uiteindelijk ben ik voor een toast met avocado gegaan met een verse sinaasappelsap, het was heerlijk! Het is zo leuk om meer nieuwe plaatsjes te ontdekken als deze. Mocht je nog meer tips hebben, please hit me up!

Gisteren (maandag 28 augustus) begon ik mijn eerste werkdag op mijn stage. Aan het einde van de dag was ik zo moe omdat er zoveel nieuwe informatie was, maar naast dat ik het superleuk vond kijk ik ook heel erg uit naar de volgende dagen, weken en maanden!

Dus alles ziet er goed uit en ik heb het erg naar mijn zin! Als je meer updates wil dan kun je al mijn posts op mijn Instagram vinden (Fleurance_). Laat mij weten hoe je erover denkt en deel zeker je verhalen/ervaringen met mij!

Tot de volgende keer!

BESOSSSS,

Fleurance