alt text

Ghislaine in New York City

Ghislaine was in New York tijdens de kerstperiode en vertelt je in deze blog alle do's over kerstshoppen. "Voor of na het kerstshoppen is een rondje schaatsen zeer de moeite waard!"

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • New York
naar blogs

Ghislaine in New York: “Grote warenhuizen strijden om de mooiste etalage!”

Naar mijn idee is er geen plek in de wereld waar een betere kerstsfeer hangt dan hier in New York. Vanaf eind november wordt de stad omgetoverd tot een sprookje. Overal zie je schitterende lichtjes en de prachtigste versieringen. Wandelen door New York rond deze tijd is een feest op zich. Maar de meeste Nederlanders gaan vooral naar New York om te shoppen. Ook dat is een perfecte bezigheid rond deze tijd.

Kerstshoppen in New York is een ware belevenis. Grote warenhuizen als Saks, Lord & Taylor en Macy’s gaan de strijd aan met elkaar om de mooiste etalages te maken. Het is echt de moeite waard om deze te bekijken. Het zijn stuk voor stuk kunstwerken. Niet alleen van buiten zijn de warenhuizen versierd. Ook binnen waan je je een paradijs. Het ene warenhuis is nog mooier dan het andere. Ik vind zelf Lord & Taylor en Saks het mooist. Macy’s heeft op de 8ste verdieping ‘Santaland’. Dit is een paradijs voor kinderen, hier kunnen ze de enige echte kerstman ontmoeten en ze mogen zelfs met hem op de foto!

Saks Fifth Avenue

Sale, sale, sale!

De sale is inmiddels al in volle gang. Hoewel er in New York eigenlijk altijd sale is, worden de aanbiedingen steeds beter vanaf kerst en oud & nieuw. Dit duurt tot ongeveer midden januari, post-Holiday sale wordt het ook wel genoemd. Let wel.. Prijzen in Amerika lijken al snel goedkoper, maar denk om de belasting. De prijzen die op het prijskaartje staan zijn exclusief de belasting. Het uiteindelijke bedrag weet je dus als je bij de kassa staat.

Kerstmarkt

Buiten de warenhuizen en winkels zijn er ook kerstmarkten in New York. Met meer dan 100 kraampjes is de kerstmarkt rondom de schaatsbaan in Bryant Park een van de grootste kerstmarkten in NYC. Hier verkopen ze vooral kerstversiering en sieraden. Je ziet veel verschillende tierelantijntjes die te maken hebben met New York. Zo zijn er mini Vrijheidsbeeldjes, taxi’s en beeldjes van het Empire State Building voor in de kerstboom. Voor of na het kerstshoppen is een rondje schaatsen zeer de moeite waard! Deze schaatsbaan is trouwens de goedkoopste schaatsbaan in New York. Het schaatsen is gratis maar je betaald $14 voor het huren van de schaatsen.  De kerstmarkt blijf tot en met 6 januari. Merry Christmas!