alt text

Jeroen tijdens zijn stage in Toronto

Jeroen liep stage bij een bedrijf dat hem veel verantwoordelijkheid en vrijheid gaf: "Ik ga in m’n eentje naar meetings met klanten en het is mijn verantwoordelijkheid om een deadline te halen". Hoe heeft hij het allemaal beleefd? Lees het hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Canada
naar blogs

Jeroen in Toronto: “Er zijn hier zoveel nationaliteiten!”

Het bureau waar ik werk labelt zichzelf als een ‘creative agency’ en dat dekt de lading goed. Ze beperken zich niet tot één medium, maar hebben interesse en ervaring in branding, webdesign, graphic design en we experimenteren hier veel met motion detection and blob detection. Mijn werkzaamheden verschillen daarom heel erg, momenteel hou ik me voornamelijk bezig met het ontwerpen van een nieuwe huisstijl voor een sportcentrum maar hiervoor heb ik ook research gedaan, foto’s voor een catalogus genomen én bewerkt en ik heb me beziggehouden met de social media van een klant.

Toronto is chill

De stad is super, je hebt in het centrum veel oude Victoriaanse gebouwen die dan weer worden afgewisseld met wolkenkrabbers, er worden heel regelmatig festivals en andere culturele activiteiten georganiseerd en er heerst een goede, chille sfeer. Iedereen staat hier open voor elkaar, waardoor je heel snel nieuwe mensen ontmoet en waardoor je veel interessante dingen kunt doen. Hetgeen wat me het meest verbaasd heeft was de sociale integratie; er zijn hier zoveel nationaliteiten en ze gaan allemaal ontzettend respectvol met elkaar om, zo werken er hier acht mensen met zeven verschillende nationaliteiten waardoor je veel verschillende invloeden terugziet in onze gesprekken en de dingen die we maken.

Praktisch ingesteld

De stage is precies waarnaar ik op zoek was. Ik studeer communication and media, maar mijn interesse ligt meer in kunst en de praktische kant van communicatie. Doordat mijn school zich met name op het theoretische aspect van mijn opleiding focust, was mijn kennis van bijvoorbeeld het gangbare softwarepakket beperkt. De mensen met wie ik hier samenwerk zijn allemaal zeer praktisch ingesteld en opgeleid. Daardoor zijn er altijd mensen die me kunnen helpen met mijn ontwerpen en het toepasbaar maken ervan. Ik krijg erg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, zo ga ik in m’n eentje naar meetings met klanten om een goed idee te krijgen van wat ze precies willen en is het ook mijn verantwoordelijkheid om een deadline te halen. Het is daardoor geen 9-5 baan, maar dat maakt me niet uit, soms moet je nachten doorwerken om dingen af te krijgen, maar er zijn ook dagen dat ik de stad in ga om inspiratie op te doen.

Stijf van de cafeïne

Wat erg bijzonder was, was dat we een catalogus hebben gemaakt voor een winkel die benodigdheden voor kunstenaars verkoopt. We waren er met z’n tweeën verantwoordelijk voor en hebben er erg veel tijd in moeten steken. De nachten dat we aan het werk waren in de studio waren toch wel heel bijzonder, stijf van de cafeïne, moe en toch doorgaan omdat je het gewoon af wilt hebben.

Wat ik ook nog steeds bijzonder vind is het fietsen door het centrum, er gebeurt zoveel om je heen dat je constant op moet letten, maar af en toe heb je wel tijd om te beseffen hoe vet het is wat je doet en waar je bent.

Praatjes zijn gebruikelijk

Om jezelf sociaal bezig te houden in zo’n grote stad moet je jezelf wel opstellen voor nieuwe ervaringen. Het is hier heel gebruikelijk om praatjes met mensen te maken die je niet kent. Daardoor hoor je nog weleens wat over feestjes en je moet er dan gewoon heen gaan om weer nieuwe mensen te ontmoeten. Doe je dat niet, dan kun je je best eenzaam voelen.

Ervaring

Een 9+!