alt text

Laura tijdens haar stage in Londen

London baby: Laura greep haar kans en vertrok voor een music PR stage naar Londen: "Het mooie is dat je steeds bezig kan blijven, er is namelijk genoeg te zien en te doen!"

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Verenigd Koninkrijk
  • Londen
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hi! Ik ben Laura, studeerde International Management en kom uit Nijmegen. Momenteel woon ik Londen waar ik stage loop bij een entertainment PR bureau!

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Londen aankwam?

Wow, daar gaan we dan. Het was niet de eerste keer dat ik Londen was, maar wel de eerste keer dat ik 3 maanden, alleen, in het buitenland zou verblijven. Dus best spannend!

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Londen?

Poeh dat is een lastige, het voelt niet heel anders.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Mijn werkdag begint om 10.00 ‘s ochtends en eindigt rond 18.00. Als PR stagiaire doe je echt van alles, erg veel 'cuttings' zoals ze dat noemen waar je artikelen waarin artiesten staan verzamelt om ze naar het artiestenteam te sturen. Verder vul ik de dag met andere assisterende taken, dat is soms CDs uitsturen, soms onderzoek doen en soms journalisten nabellen, lekker gevarieerd dus.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

Erg informeel, gezellig en druk. Het is een klein bedrijf met een open kantoor, dus je kan gezellig met elkaar praten. Wel is het heel druk, omdat het zo'n klein bedrijf is, dus zijn er soms redelijke stressmomenten.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Niet echt heimwee, maar wel momenten dat ik mijn familie of vrienden mis en dan kan ik ze natuurlijk bellen, want gelukkig valt het tijdverschil wel mee.

Voel je je thuis in Londen? Waarom (niet)?

Ja, voel me best thuis in Londen. Het is een mooie grote stad, waar altijd wel iets te beleven is. Ieder weekend kun je weer een nieuw deel van de stad ondervinden.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Nou mijn appartement deel ik met Spanjaarden, Fransen en een meisje uit Taiwan. Allemaal erg aardig, natuurlijk heb ik ook Britse collega's. Ik zou zeggen ontmoet zoveel mogelijk verschillende mensen, dan leer je van iedere cultuur weer iets!

Beschrijf de inwoners van Londen in drie woorden.

Beleefd, divers en druk. Het is een stad met veel nationaliteiten!

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Het is heel gaaf, Londen is een mooie diverse stad en er is veel te veel te zien. Zelfs natuur, de parken zijn prachtig! Het mooie is dat je steeds bezig kan blijven, er is namelijk genoeg te zien en te doen! Verder kwam ik hier voor de muziekindustrie en daar heb ik juist geleerd dat het het niet makkelijker maakt om in een grote stad te zitten. Daarbij heb ik natuurlijk de muziekindustrie hier kunnen ervaren wat ik weer mee naar Nederland kan nemen. Ook heb ik hier mensen leren kennen met wie ik zeker contact ga houden! Het is een erg leerzame ervaring en ik ga Londen zeer zeker missen als ik weg ben, gelukkig is het niet al te ver weg ;)