alt text

Olga tijdens haar studie in New York

"Het was precies zoals je het herkent in de films en het voelde onwerkelijk om er daadwerkelijk te zijn" - lees Olga's ervaring over NYC hier!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Olga in New York City: "Ik voelde me een kleine geluksvogel!"

Toen ik aankwam in NYC om voor een semester te studeren, voelde ik mij zo klein en bang. De stad voelde enorm, de wolkenkrabbers waren gigantisch en alle mensen oogden alleen maar haastig. Het was precies zoals je het herkent in de films en het voelde onwerkelijk om er daadwerkelijk te zijn, laat staan er te verblijven voor zoveel maanden. Toch voelde het ook wel avontuurlijk: ik stond aan de start van iets nieuws en opwindend. Ik zou enorm veel leren, daar was ik zeker van en wat een kans was het om te studeren in The Big Apple! Ik voelde me een kleine geluksvogel!

Een extreme manier om te leven

In NYC werd ik vooral verrast door de extreme levensstijl. Geen normale feesten, alleen feestjes op dakterrassen met eindeloze flessen champagne en een rit terug in een limousine. Het eten was of heel ongezond (gigantische porties fastfood) of juist super gezond (waar zijn de koolhydraten?). En wanneer een restaurant goede reviews has, leek het wel alsof de halve stad in de rij stond om er plaats te nemen.

Telefoonabonnement

Ik had een belachelijk duur telefoonabonnement waarmee ik gratis naar huis kon bellen. Ik had nog nooit in mijn leven zoveel gebeld.

Voel ik me thuis in NYC?

Ik voelde me niet zo thuis als in Nederland. Maar toch, toen ik terugkwam om mijn vrienden en familie in Nederland te bezoeken, voelde het toch niet zo erg meer als thuis vergeleken met vroeger. Ik was verbaasd dat mensen zo geduldig konden wachten voor de bus. Ik wist niet welke zegeltjes ik nu weer moest sparen in de supermarkt. En ik vond het raar dat iedereen om mij heen weer Nederlands sprak.

Brede Ervaring

Met wie je bevriend moet raken? Moeilijke vraag. Het is zo dat culturen veel van elkaar verschillen maar het is moeilijk te zeggen welke bij jou past. Vooroordelen kunnen echt heel reëel wezen maar niet altijd natuurlijk. Ik zou zeggen, raak bevriend met zowel inwoners en mensen uit andere landen, dit geeft je een hele brede kijk. En kijk uit met mensen met dezelfde nationaliteit als jezelf, daarvoor kwam je namelijk toch niet naar het buitenland?

Eten

Te veel gefrituurd eten!

Wees niet bang voor de tijd

De grootste tip: denk niet aan de korte duur van je verblijf en wees niet bang voor het onvermijdelijke vaarwel. Korte vriendschappen kunnen tegelijkertijd heel intens zijn en uiteindelijk is het erg handig om vrienden van over de hele wereld te hebben.

New Yorkers in drie woorden:

Ambitieus, exciting, open