alt text

Pim tijdens zijn stage in London

"De stad Londen is geweldig, er is altijd en overal wat te beleven. Londen is de grootste stad van Europa en dat merk je aan de drukte in de stad." Lees Pims avontuur hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Londen
naar blogs

Soort Stage

Marketing bij een Real Estate hoofdkantoor

Wat vond je van de stad?

De stad Londen is geweldig, er is altijd en overal wat te beleven. Londen is de grootste stad van Europa en dat merk je aan de drukte in de stad. Het went gelukkig wel erg snel, maar af en toe heb je wel wat behoefte aan rust en frisse lucht. Een goede tip hiervoor is om lekker naar een park te gaan. Ik ga zelf vaak naar St. James Park en Green Park, omdat deze vlak bij mijn stageadres ligt en ik hier in mijn pauze lopend heen kan. Londen heeft een prachtig oud centrum en een aanrader is ook zeker om lekker langs de Thames te lopen en te genieten van de architectuur en geschiedenis van de stad.

Wat vond je van de stage?

Ik ben erg tevreden met mijn stage, erg leuke mensen en een leerzame ervaring tot nu toe. De bedrijven in Londen zijn dol op Nederlandse stagiair(e)s, omdat wij vaak erg goed Engels spreken. Ik werk bij een makelaarskantoor in Central London en dit geeft mij ook de kans om bijzondere projecten zoals het “Battersea” project te bekijken en presentaties bij te wonen van de ontwikkelaars en architecten van het project.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Het meest bijzondere dat ik tot nu toe heb meegemaakt was St. Patrick’s Day op Trafalgar Square. Tijdens deze feestdag is iedereen in Londen feest aan het vieren en werd er op Trafalgar Square een groot openlucht festival georganiseerd. Het weer was tijdens deze dag super en met vrienden heb ik hier lekker staan genieten van de Ierse muziek, tradities en natuurlijk Guinness bier!

Heb je tips voor studenten?

Zorg dat je genoeg budget hebt voor Londen, want de kosten hier zijn aanzienlijk hoger dan je in Nederland gewend bent. De kamerhuur is erg duur en voor een pint betaal je al gauw 5 pond. Een andere tip is om zoveel mogelijk de tube te vermijden en lekker door de stad te gaan lopen. In het centrum vallen de afstanden allemaal reuze mee en door te gaan lopen leer je de stad wel beter kennen.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

8,5