alttext

Wat kan Abroad Internships betekenen voor bedrijven?

Abroad Internships helpt jaarlijks meer dan 350 (internationale) studenten een stageplek te vinden. Dit betekent dat wij jaarlijks hetzelfde getal aan bedrijven werk uit handen kunnen nemen door ze de zoektocht van een stagiair te besparen. Wij zijn dan ook erg trots om te kunnen zeggen dat wij al meer dan 1500 bedrijven in de afgelopen 8 jaar te hebben voorzien van een stagiair(e) waarvan de meeste bedrijven graag met ons willen blijven werken in de toekomst. 

Meer informatie voor bedrijven

Abroad Internships is een open organisatie die transparant te werk gaat zonder monstercontracten waar je voor enkele jaren aan vast zit. No nonsens dus, je kunt bij ons terecht als je eenmalig een stageplaats wilt vullen maar ook als je op jaarlijkse basis tien of meer plaatsen ter beschikking hebt. Ideaal voor elk bedrijf die met stagiair(e)s werkt dus. Sinds kort zijn wij begonnen met Dutch Internships, waar wij ons ook op de Nederlandse markt gaan positioneren. Oftewel, Nederlandse bedrijven en Nederlandse studenten matchen. Uiteraard kunnen wij je ook van dienst blijven met Europese studenten in je onderneming.

Hieronder leggen wij in enkele stappen uit hoe het werkt:

Nadat wij elkaar hebben leren kennen kun je de vacature format (die je van ons ontvangt) retourneren. Wij zetten de vacature op onze website en lichten ons netwerk van scholen in dat de stageplaats beschikbaar is. De aanmeldingen van kandidaten die wij binnenkrijgen scannen wij en aan de hand van alle wensen selecteren wij de kandidaten die geschikt zijn. Wij voeren een sollicitatiegesprek uit en doen een background check zodat we zeker weten dat we goede en gemotiveerde stagiair(e)s voorstellen.

Wij vinden persoonlijke aandacht erg belangrijk. Niet alleen met studenten die zich aanmelden maar ook met bedrijven. Daarom komen wij graag een keer langs om kennis te maken voordat wij op zoek gaan naar een stagiair(e). Jaren ervaring wijst uit dat er dan betere en snellere matches gemaakt kunnen worden. 

De voordelen op een rijtje:

  • Geen omkijken meer naar alle losse aanvragen die binnenstromen, deze kunnen direct naar ons worden doorgestuurd
  • Wij sturen iedereen die een aanvraag indient een persoonlijk antwoord terug.
  • Studenten worden gescreend voordat ze voorgesteld worden (hierin worden cijferlijsten, eventueel gesprek met school en een sollicitatiegesprek met ons vooraf opgevraagd en uitgevoerd)
  • Alleen gemotiveerde studenten worden voorgesteld. Productiviteit is hoger.
  • Geen zwaar contract waar je jaren aan vast zit, wij werken met een Gentlemen’s Agreement
  • Blijvend contact ten tijde van het gehele proces.
  • Wij kunnen helpen met het uitschrijven van opdrachten en afstudeerprojecten

Meer informatie? Mail naar info@abroad-internships.com