alttext

FAQ

Heb je toch nog wat vragen? Misschien kun je op deze pagina de antwoorden vinden.

Algemeen

Wanneer kan ik me het beste inschrijven voor een stage via Abroad Internships?

Leuk dat je graag stage wil lopen in het buitenland! Hoe eerder jij je aanmeldt, hoe beter. Het realiseren van een passende stage duurt gemiddeld ongeveer 4-6 weken. Soms is dit wat langer of korter. We raden je dan ook aan om je minimaal 3 maanden voor de start van je stage in te schrijven. Denk er ook aan dat een visumprocedure ook veel tijd in beslag kan nemen.  

Hoeveel tijd neemt het proces via Abroad Internships in beslag?

Om de stage te regelen heeft Abroad Internships minimaal een periode van 4 weken nodig. Overige zaken zijn vaak afhankelijk van het land. Het regelen van een visum kan voor bepaalde landen wel 2 tot soms 3 maanden in beslag nemen; begin hier dus op tijd mee. Bij de landeninformatie kun je alles lezen over de verschillende visa die je aan moet vragen voor een stage. Dit is namelijk niet overal noodzakelijk.Bij de overige zaken vervullen wij een adviserende rol en proberen we altijd zo snel mogelijk samen met jou voor elkaar te krijgen. Doorgaans duurt dat 2-3 weken. 

In welke branches kan ik stagelopen via Abroad Internships?

Abroad Internships realiseert overal ter wereld stages voor studenten met welke opleiding dan ook. Het is belangrijk om vooraf zoveel mogelijk te weten van de eisen van je opleiding en je persoonlijke wensen helder te hebben. Zo kunnen wij je de beste stageplekken te aanbieden!

Wanneer kan ik beginnen met mijn stage?

Bij ons ben je altijd welkom! Abroad Internships biedt het hele jaar door de beste en leukste stages aan. Meld je op tijd aan zodat we goed – en zonder haast –  kunnen beginnen aan het proces.

Kan Abroad Internships ook afstudeerplaatsen regelen?

Ja, wij regelen ook afstudeerplaatsen en duo-stages. We raden je aan om al je eisen en wensen zo goed mogelijk te bedenken, en die duidelijk in te vullen op het inschrijfformulier dat wij je toesturen.

Kan Abroad Internships ook stages regelen als er geen vacature staat online?

Jazeker, de vacatures zijn maar een klein deel van de mogelijkheden via Abroad Internships. Laat ons weten wat je graag wil bereiken op stage, dan gaan wij voor je aan de slag!

Zijn alle landen mogelijk bij Abroad Internship?

Abroad Internships helpt jou graag een stageplek te vinden op de locatie van je keuze. Het is wel zo dat we meer ervaring hebben met de landen die op onze website staan beschreven. Heb je een andere locatie in gedachten? Stuur dan even een mailtje om te vragen wat wij kunnen betekenen. 

Is het ook mogelijk om voor kortere of langere periodes stages te laten regelen door Abroad Internships?

Het is voor ons geen probleem om voor een kortere of langere periode stages te regelen. Laat dit wel duidelijk van tevoren weten. Wij bieden stages aan van minimaal 4 weken tot maximaal één jaar. Wel krijg je bij een periode van minstens drie maanden meer mee van het bedrijf waardoor het vaak ook leuker is. 

Kan ik samen met een vriend(in) of klasgenoot bij hetzelfde bedrijf stagelopen?

Soms. Je kunt je sowieso samen inschrijven, maar er zijn niet altijd twee beschikbare plekken binnen hetzelfde bedrijf. Wanneer dit het geval is zoekt Abroad Internships twee stageplekken die bij elkaar in de buurt liggen. Geef je wens om samen stage te lopen tijdig aan ons door bij je inschrijving!

Veelgestelde vragen

Zijn er betaalde stageplekken in het buitenland?

De meeste stages in het buitenland zijn onbetaald. Houd hier vooraf rekening mee door bijvoorbeeld op tijd te beginnen met sparen, een beurs aan te vragen en je DUO-zaken goed te regelen. Soms zijn er uitzonderingen, maar ook dan zijn de stagevergoedingen alleen vaak niet genoeg om een lange periode van te leven.

Stel dat het mij niet bevalt op mijn stage of dat het werk niet van voldoende niveau, wat kunnen we daar aan doen?

Allereerst is het van belang dat je ons op de hoogte stelt van de problemen. Zo gaat er niet te veel kostbare tijd van je stage verloren. Wij kunnen binnen gemiddeld twee weken een nieuwe stageplaats voor je regelen en helpen je daarmee op weg. Disclaimer: soms kost het ook eventjes tijd om te wennen aan het werken in een nieuw land. Wacht dus eerst in ieder geval twee weken af. Probeer het ook te bespreken met je stagebegeleider op locatie. Vaak kunnen zij je al direct helpen en kun je zo bij hetzelfde bedrijf blijven!

Krijg ik wel een stage van voldoende niveau aangeboden?

Abroad Internships vindt de kwaliteit van je stage het allerbelangrijkst! We onderhouden altijd goed contact met bedrijven en studenten om er zeker van te zijn dat je stage van voldoende niveau is. Houd er wel rekening mee dat er landen zijn waar het niveau over het algemeen lager ligt dan in Nederland.

Wat kost het mij als jullie geen stage kunnen vinden of de stage niet bij mijn eisen aansluit?

Als wij geen stageplaats voor je kunnen vinden, of als de aangeboden stageplaatsen niet aan de gestelde eisen voldoen, krijg je van ons netjes je aanbetaling terug. De enige kosten die je dan kwijt bent zijn de €35, - aan administratiekosten die worden ingehouden op de borg. In onze checklist die je opgestuurd krijgt bij je eerste contact met ons zie je in het kort hoe dit werkt.Kijk voor de uitgebreide uitleg bij onze algemene voorwaarden op deze website. 

Is een stage gegarandeerd na mijn inschrijving?

We kunnen dit niet voor 100% garanderen omdat wij ook afhankelijk zijn van andere bedrijven. Onze doelstelling is natuurlijk om alle studenten te plaatsen die zich aanmelden. Wij doen ons uiterste best om een leuke en geschikte stage voor je te vinden! Dit neemt wel enige tijd in beslag. 

Betaalde stages

Wat is mijn salaris in het geval van een betaalde stage?

Het is helaas niet aan ons te zeggen wat jouw salaris zal zijn: dat bepaalt je stagebedrijf. Over het algemeen liggen de salarissen bij betaalde stages wel een stuk lager dan de vergoedingen in Nederland. De meeste stages in het buitenland zijn onbetaald. Soms vergoedt het bedrijf je ticket, of wordt er accommodatie geboden. In de meeste gevallen is er echter geen stagevergoeding. Ook wel fijn: zo kun je je helemaal focussen op een plek waar je écht graag wil werken!

Bijbaantjes

Is het mogelijk om een betaalde bijbaan naast een stage te doen?

In de meeste landen is het mogelijk om naast je stage een bijbaantje te hebben: superhandig! Leer je ook gelijk de lokale cultuur kennen. In Amerika is een bijbaantje helaas niet mogelijk. In Australië en Nieuw-Zeeland kun je werken naast je stage met een Working Holiday visum.

Heimwee

Stel dat ik last heb van heimwee wat moet ik dan doen?

Heimwee? Niets om je voor te schamen. De meeste studenten in het buitenland maken dit mee, je bent immers ver van huis en je vrienden en familie zijn er niet. De beste manier om hier mee om te gaan is waarschijnlijk het delen van je gevoel. Je nieuwe buitenlandse vrienden snappen vast helemaal waar je mee zit. Een momentje samen stressen is heel normaal. Voor andere tips kun je ook altijd even contact opnemen met je consultant. Wij zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen. 

Stel dat ik vanwege persoonlijke redenen niet op mijn stage kan blijven (bijvoorbeeld heimwee, ziekte,) is er dan een mogelijkheid om mijn geld terug te krijgen?

Vervelend, als het niet goed blijkt te gaan. Bij ziekte ben je soms genoodzaakt direct de stageplaats te verlaten. Geef dit niet alleen bij je verzekeraar aan maar ook bij je stagebedrijf, bij je school en bij ons! Bij heimwee weten we uit ervaring dat dit gevoel na enige tijd vaak wegebt. Wij willen je daar dan ook graag bij helpen. Helaas kunnen wij je in deze gevallen echter geen restitutie verlenen.

Betaling aan Abroad Internships

Wanneer moet ik de betaling(en) aan Abroad Internships doen?

De eerste aanbetaling is de betaling van de borg en deze vindt plaats vóór het zoeken van de stages. Dit doen wij zodat we weten dat je aanvraag serieus is, want wij gaan al direct voor je aan het werk. De overige betaling van het pakket vindt plaats nadat de stage is goedgekeurd en geaccepteerd door alle drie de partijen (school, student en bedrijf). Deze wordt voldaan voordat het getekende contract wordt verstuurd. Daarna gaan we je helpen met de overige zaken. 

Veelgestelde vragen

Verzekeringen

Hoe weet ik of mijn verzekering toereikend is voor een langere periode in het buitenland?

Je basiszorgverzekering in Nederland biedt vaak geen of een minimale dekking in het buitenland, en dus is het raadzaam een particuliere verzekering te nemen die uitgebreide dekkingen biedt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er iets zou gebeuren in het buitenland. Als je basiszorgverzekering wel een buitenland dekking heeft, is deze meestal conform Nederlands tarief en alleen geldig in Europa (met een EHIC kaart). Dit betekent dat als jou iets overkomt in het buitenland, je zorgverzekering alleen die kosten vergoedt die in Nederland zijn vastgesteld. Het bedrag boven het Nederlands tarief moet je dan zelf betalen.

Wij werken samen met InsureToStudy. Een verzekeringsmaatschappij speciaal voor studenten die stage gaan lopen in het buitenland. Geen rompslomp, slechts één verzekering die alles dekt. Zo heb je (afhankelijk van het pakket) zowel een reisverzekering, als een (aanvullende) zorgverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering waar ook je stageadres is verzekerd. Bij je aanmelding kun je de code ABROAD2016 invoeren bij de instellingscode. Dan weten zij dat je via ons komt. Meer weten hierover? Vraag dan gerust meer informatie bij je consultant.