alt text

Consultant Lynn over haar tijd bij Abroad Internships

Consultant Lynn werkte de afgelopen twee jaar bij Abroad Internships en verlaat het moederschip nu om haar eigen buitenlandse avontuur aan te gaan. Benieuwd hoe zij het vond om hier te werken? Lees haar blog!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Utrecht
naar blogs

Wat vind je belangrijker: dat je heel veel verschillende plekken kunt zien of dat je een plek heel goed leert kennen?

Er staan echt nog miljoenen plekken op mijn to-visit-list, zoals de Bahama’s (want zwemmen met varkentjes), maar ook Canada (natuur), Australië (nog meer natuur!) en Zuid-Amerika (wereldwonderen). However, als ik terug kijk naar mijn eigen stageperiode in Oxford dan is dat ook wel echt een onvergetelijke tijd geweest waar ik nu nog steeds verliefd op terugkijk. Ik denk dat ik dan toch kies voor ‘dat je een plek heel goed leert kennen’. Juist doordat je je dan echt helemaal bewust wordt van de plek, de mensen en alles wat er om je heen gebeurt.

Als je een boek zou schrijven, waar zou dat over gaan?

Ik zou dan een mooi tafelboek willen maken met foto’s en verhalen verzameld op reis, zoiets als One Year on a Bike bijvoorbeeld. Liefst zou ik iedereen enthousiast willen maken om op een buitenlands avontuur te gaan, of dat nou een stage, reis of vakantie is. Het buitenland (en uit je comfortzone stappen) brengt je zoveel! Daarna is het ook zo fijn om weer thuis te komen. Waardeer je ons kikkerlandje alleen maar meer!

Als je mocht kiezen zou je dan liever een vlotreis van Peru naar Polynesië maken zoals Thor Heyerdahl of zou je een wereldreis per luchtballon maken à la Piccard en Jones? En waarom?

Een wereldreis per luchtballon! Niet alleen omdat het er zo gaaf uitziet vanaf de grond (Bagan in Myanmar of Cappadocia in Turkije) maar ook omdat je dan ALLES kunt overzien en in de verste verte kunt kijken. Op een vlot varen lijkt mij ook supertof, alleen heb ik nul zeeman skills en zie ik mezelf alleen maar rondjes draaien op het water haha.

Wat was de meest memorabele situatie van je tijd bij Abroad Internships?

Het is moeilijk om er maar een te kiezen! De student die mij het meest is bijgebleven, is één van de eerste die ik heb geholpen. Zij wilde heel graag naar Engeland, maar doordat haar Engelse talen skills toen niet sterk genoeg waren, was het haast onmogelijk een bedrijf te vinden dat een stageplek kon bieden. In de laatste week voor de deadline kwam er toen tóch een bedrijf dat haar de kans wilde geven. Ze heeft er een supertoffe tijd gehad (van wat ik mag geloven van haar verhalen) dus dat was wel even een groot yay-moment!

Een tweede yay-moment was toen ik onze eigen stagiair hier op kantoor heb mogen begeleiden. Hij heeft ook nog verschillende studenten geholpen aan een stageplek! Consultant in spé ;-)

Op welke student die een stageplek hebt verzorgd ben je het meest jaloers en waarom?

Er zijn zoveel leuke studenten geweest die naar de tofste plekken gingen! Misschien dat ik nog wel het meest jaloers ben op de studente die afgelopen september begon aan haar stage in Oxford zelf, omdat dat echt mijn stadje is. Maar ook op Iris (blog!) die in februari 2018 overvloog naar Toronto, Luca (blog!) die in mei 2018 naar China vertrok en op de meiden die ik in september 2017 in New York bezocht. Je zou daar maar allemaal stage kunnen lopen!

Als je straks op je reis gaat, kijk je dan het meest uit naar de natuur of cultuur?

Een beetje van allebei. Ik reis af naar Azië en weet van mijn vorige reiservaring dat hier echt súpermooie natuur te zien is maar ook dat de inwoners allemaal zo gastvrij zijn. En de mensen die je tijdens de reis ontmoet komen natuurlijk ook overal vandaan. Uiteindelijk ga ik dan toch voor de cultuur, omdat ik het altijd leuk vind te zien hoe het er in andere landen zo anders aan toe gaat dan hier in Nederland.

Soon you’ll be sipping cocktails on white sand beaches on some far-away tropical island. While sitting there, what are you gonna miss most about your time at Abroad Internships?

De leukste collega’s of all time! Maar echt, ik ga jullie missen guys.

Which top three items do you need to take along on every journey/trip?

Een (video)camera, dosis nieuwsgierigheid en een pot Nutella (just in case).

Since you enjoy music and festivals so much, what songs/type of music do you listen to whilst traveling?

Echt van alles! Tijdens lange bus/vliegtuig/treinreizen vaak wel een coffeehouse playlist. Het ligt zowel aan mijn mood als wat er op locatie op dat moment populair is (liedjes die je dan continu om de oren vliegen en je uiteindelijk wel waardeert). Ik associeer bijna elk land waar ik geweest ben met een liedje dat mij doet terugdenken aan die reis dus wie weet wat er zometeen allemaal op mijn playlist staat!

If the sky is the limit, what is the most crazy thing you would like to do in the future? 

Alles laten voor wat het is, een tuktuk aanschaffen, een hond adopteren en dan rondtouren door ALLE landen. Ik kwam een soortgelijk verhaal tegen in een Vespa museum in Italië en vond het ZO vet!

You have helped hundreds of students finding their dream internship abroad. How do you look back at your time at Abroad Internships?  

Ik ben echt ontzettend dankbaar dat ik in twee jaar tijd zoveel heb mogen leren en meemaken op zo’n leuke en afwisselende werkplek als deze. Ontzettend veel contact gehad met studenten, bedrijven en scholen, op beurzen gestaan, presentaties gegeven, informatieavonden bijgewoond… Daarnaast ook verschillende bedrijfsbezoeken naar Londen mogen plannen waardoor ik ook echt met eigen ogen zag waar ik studenten nu eigenlijk mee hielp. Natuurlijk niet te vergeten dat het kantoor van Abroad Internships in hartje stad Utrecht zit, op 10 minuten fietsen van mijn huis :-)

What are you most proud of achieving here at Abroad Internships? 

Toch echt dat ik zoveel studenten heb mogen helpen om net zo’n avontuur aan te gaan als ik zelf heb gehad. Het is zo gaaf te zien en mee te maken hoe studenten zich bewust worden van hun groei. Ik heb het afgelopen jaar ook verschillende blogs mogen verzamelen (staan online!) en daarin lees je echt terug hoe goed het is je grenzen te verleggen. Vind het echt tof dat ik daar een steentje aan heb mogen bijdragen.

Where do you not mind waiting?

Op het vliegveld! Schiphol is mijn favoriete plek, zelfs als ik niet met het vliegtuig weg ga. Kijk altijd mijn ogen uit naar wat en wie er allemaal binnenkomt of weggaat.

What is the stupidest thing you've done on your own free will?

Quitting my job at Abroad Internships! DANKJULLIEWEL!