alt text

Crystelle tijdens haar stage in Sydney

Crystelle vloog naar Cairns voor haar grote reis in Australië! Daarvoor pikte ze natuurlijk ook het grootse vuurwerk in Sydney mee. Benieuwd naar meer? Lees haar blog!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Oceanië
  • Australië
naar blogs

Oudjaarsavond in Sydney

Gistermiddag vertrokken we naar Strictland Park, boven Milk Beach, met een hele groep uit het huis. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de Harbour Bridge, Opera House, de skyline en de haven. In vergelijking met andere evenementen in de stad was het zelfs niet zo duur: 35 dollar. Dan zou je wel voor de hele nacht je eigen eten en drinken moeten hebben EN op een deken op het gras gaan zitten, maar dat was precies wat het zo gezellig maakte.

Het vuurwerk was natuurlijk fantastisch! Ik heb geprobeerd het te filmen, maar het laat helemaal niet zien hoe mooi het eigenlijk was. Stiekem vond ik de roze/paarse zonsondergang aan de haven met alle lichten en boten de beste. De Harbour Bridge zelf was, voor de gelegenheid, ook verlicht. Het is al een perfecte foto van deze stad, maar deze nacht zag het er bijzonder goed uit.

Alles ging zo snel

Dus daar was ik, al aan het eind van het jaar. Alles ging zo snel. Zelfs nu ik langer blijf, weet ik zeker dat ik precies hetzelfde zal zeggen als ik naar huis ga.

Daarnaast zei ik gisteren tegen een van mijn vrienden dat het jammer is dat ik nog maar 21 ben en al de mooiste NYE van mijn leven heb meegemaakt! Het zal zeker moeilijk zijn om deze te overtreffen!

Cairns

Dat is niet alleen omdat het vuurwerk boven Sydney zo mooi was - wat ik eerst alleen van tv kende - maar ook omdat ik op de eerste dag van het nieuwe jaar meteen op het vliegtuig naar Cairns stapte. Dus dat is waar ik dit verhaal nu aan het typen ben. In het Giligans Hostel. Ik wist niet wat ik tegenkwam toen ik het hostel binnenkwam! De hele plaats is een soort pub / club, waar je toevallig ook kunt slapen. Ik ben in een kamer met 8 meisjes, dus het was meteen leuk.

Ik ben net de stad in gelopen voor een hapje op een boulevardterras. Morgen heb ik geen plannen, maar de dag erna ga ik bij het Great Barrier Reef snorkelen, de dag erna ga ik het regenwoud bezoeken, de dag erna ga ik parachutespringen en dan is het weer tijd voor de volgende halte: Mission Beach.