alt text

Dewi tijdens haar stage in New York City!

Dewi liep stage in Fashion & Sales bij een supertof bedrijf in NYC. Ze heeft geen moment stilgezeten. "Ik vond de cliché ‘stagiair-opdrachten’ juist súperleuk". Lees het hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Dewi in New York: “Ik vond de cliché ‘stagiair-opdrachten’ juist súperleuk.”

Ik vind New York echt de meest fantastische stad op aarde. Het is verdeeld in vijf boroughs die allemaal hun eigen karakter hebben. Zelf woonde ik midden in Manhattan in de Webster Apartments, wat overigens echt een aanrader is want op mijn eerste dag leerde ik er al 30 Nederlandse meiden kennen. New York is heel divers en ik heb er dan ook geen enkel moment stilgezeten. In je vrije tijd kun je er shoppen in SOHO en op 5th, rooftop hoppen, struinen door Central Park, naar een Broadwayshow, wandelen over de Highline richting Chelsea en Greenwich, feesten in de vetste en meest exclusieve clubs en cultuursnuiven in Brooklyn.

Prachtige ervaring

Ik vond mijn stage ontzettend leuk. Het allerleukst vond ik werken op de Coterie Tradeshow, hier hielp ik mee met het verkopen van de kleding van ons merk aan internationale buyers. Verder heb ik een aantal keer mogen helpen bij photoshoots, er werd goed geluisterd naar mijn mening en met Manhattan op de achtergrond was dit een prachtige ervaring. Natuurlijk moest ik soms ook echte intern tasks uitvoeren, zoals samples halen en wegbrengen. Echter vond ik dit juist superleuk, want dit gaf mij de kans om ook tijdens werktijd de stad verder te verkennen.

Top drie momenten

Ik heb in New York geen moment stilgezeten en eigenlijk was elke dag bijzonder. Als ik echt moet kiezen dat zet ik in mijn top drie de Yankees baseball game waar zij wonnen en aan het eind ‘’New York, New York’’ van Frank Sinatra gespeeld werd, het zien van de Broadwayshow ‘’Phantom of the Opera’’ en wanneer Afrojack draaide in club Marquee.

Mijn tips voor studenten

Voor vrouwen raad ik het absoluut aan om in de Webster Apartments te gaan wonen, sorry no boys allowed… Hier bouw je binnen mum van tijd een leuk netwerk op en je hoeft je geen zorgen te maken over koken en schoonmaken, ideaal! Daarnaast raad ik het aan om, als je van uitgaan houdt, contact te zoeken met promotors. Met hen kan je gratis mee dineren en feesten in de meest high end restaurants en clubs. Verder raad ik het aan om naar een baseball en/of basketball game te gaan en naar een Broadwayshow, echt uniek! Tenslotte zou ik, als je er echt lang zit, een weekendtrip maken naar Washington en naar Boston/Cambridge.

Ervaring

Een 10!!! Ik heb de tijd van mijn leven gehad in New York en het was iedere cent waard, niemand kan zo’n ervaring meer van je afnemen.