alt text

Dorien tijdens haar stage in Kaapstad, Zuid-Afrika

Dorien ging naar Kaapstad en vond het een van de mooiste steden waar ze ooit geweest is: "De tafelberg en het strand maken de stad ontzettend magisch". Lees meer!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Zuid-Afrika
  • Kaapstad
naar blogs

Soort stage

Stage bij een groot vastgoed kantoor

Wat vond je van de stad?

Kaapstad is een van de mooiste steden waar ik ooit bent geweest. De tafelberg en het strand maken de stad ontzettend magisch. Het enige minpunt aan Kaapstad is de criminaliteit. Het is was in het begin wel een cultuur shock maar al snel wen je daaraan. Afrikanen zijn geen harde werkers, alles gaat op z’n tijd. Vergeleken met Nederland is dat heel anders. In Kaapstad is zoveel te doen dat je er bang van wordt. Bang om dingen te missen of te weinig tijd te hebben om alles te zien. Als je in Kaapstad bent dan vliegt de tijd voorbij!

Wat vond je van de stage?

Ik moest aan het begin heel erg wennen. Ik ben een zakelijke sfeer gewend in Nederland maar bij het bedrijf is het zeer informeel. Iedereen is zo aardig en zorgzaam. Bij alles wat ik vertelde over waar ik woon of andere dingen hielpen ze mee. Ik ben met de dochter van een collega, haarzelf en haar zoon bijvoorbeeld een weekendje weg geweest. Het werk zelf is niet heel verschillend dan in Nederland. Ik heb de eerste twee maanden een tweeweekse cursus gevolgd, waar ik heel veel heb geleerd over het bedrijf. Mijn begeleider Nancy is ook super lief en regelt  allemaal mogelijkheden om zoveel mogelijk te leren.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Ik heb heel veel gelukmomentjes gevoeld. Dit komt vooral ook door de mensen die ik heb ontmoet, zij hebben mij heel snel thuis laten voelen waardoor ik bijna geen heimwee heb gehad (sorry mama en papa). Je maakt zoveel mee dat de hele ervaring bij elkaar heel bijzonder is.

 

Heb je tips voor studenten?

Beste tip die ik kan geven is: PLAN JE REIS ZOLANG MOGELIJK!

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

DIKKE 10!!