alt text

Evelien tijdens haar stage in Buenos Aires

Evelien ging naar Buenos Aires en had er een top tijd: "Ik heb geleerd dat Buenos Aires een geweldige, hele rijke cultuur en geschiedenis heeft (wat ik al verwacht had!)". Lees haar ervaring hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Zuid-Amerika
  • Buenos Aires
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Ik ben Evelien, een (Motion) Graphic Designer uit Arnhem. Ik studeer aan de Universiteit van Twente. Momenteel verblijf ik in Buenos Aires voor een korte stage van 6 weken.

Wat was het eerste wat je dacht toen je uit het vliegtuig stapte?

“Hoe laat is het?!?!?!?!” De vlucht was best wel lang, langer dan alle andere vluchten die ik ooit heb gehad. Dus ik was best wel gedesoriënteerd. Mijn tweede gedachte was: “Waar is de Tienda Leon?!”. Het gastgezin waar ik verblijf had mij geadviseerd om de Tienda Leon te nemen richting hun huis. Het is een hele goede en goedkope bus/shuttle service die je kan nemen vanaf het vliegveld naar een adres in de stad.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Argentinië?

Dingen zijn meer chaotisch en zéker minder georganiseerd in Argentinië dan in Nederland. Bijvoorbeeld: boodschappen doen duurt eeeeeuwen vanwege de lange en langzaam bewegende rijen bij de kassa.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik loop elke dag naar kantoor. Het is een fijne wandeling van 25 minuten en een goede manier om de atmosfeer van de stad in mij op te nemen. Het bedrijf waar ik stage loop heeft voor mij al uitgeschreven wat ik moet doen, dus ik maak elke ochtend een lijstje met dingen die ik af wil hebben aan het einde van de dag. Gedurende de dag werk ik aan motion graphics en ben ik bezig met video editing.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De sfeer op werk is relaxed en heel creatief. Iets wat precies bij mij past. Al vanaf mijn eerste stagedag zijn al mijn collega’s heel aardig en behulpzaam. 

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik heb nooit heimwee, dus ik hoef daar ook nooit mee te dealen. Een ding dat ik wel mis is mijn fiets, wat me doet realiseren hoe ongelofelijk Nederlands ik eigenlijk wel niet ben. Ook mis ik een paar andere typische Nederlandse dingen, zoals de behoefte aan bitterballen zo nu en dan.

Voel je je thuis in Argentinië? Waarom (niet)?

Ja, vooral voor de tijdsduur van mijn verblijf. De mensen zijn hier allemaal super vriendelijk en behulpzaam. Ik heb een kamer gevonden waar ik kon verblijven via homestay.com. Het gastgezin is top! Ik mis soms wel mijn eigen appartement in Nederland.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Ik ben bevriend geworden met een paar locals (dat moest!) en Amerikanen. Er zijn een paar Amerikanen die bij hetzelfde gastgezin verblijven als ik. Iedereen is super aardig! Ik vind het leuk om tijd door te brengen met Amerikanen, ook omdat er nauwelijks een taalbarrière is.

Beschrijf de inwoners van Argentinië in drie woorden.

Heel vriendelijk, luid en trots. En man man man, houden ze van voetbal. Wat me eigenlijk heeft geholpen; het voelde als thuis. 

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb geleerd dat Buenos Aires een geweldige, hele rijke cultuur en geschiedenis heeft (wat ik al verwacht had!). Ik hou van de Argentijnse keuken, de mensen en de stad in het algemeen. Ik heb ook geleerd dat er geen verschil is in een (Motion) Graphic Designer in Buenos Aires of in Nederland, wat eigenlijk best wel logisch is. Tot slot heb ik geleerd om dankbaar te zijn voor hoe goed alles eigenlijk wel niet geregeld is thuis in Nederland.