alt text

Fleur tijdens haar stage in Borås, Zweden

Fleur loopt een logistieke stage in een echte studentenstad in het zuiden van Zweden, vlakbij Göteborg. Aan jullie vertelt ze over haar Scandinavische avonturen. Deze keer: kort bezoek in Nederland en Valborg.

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Zweden
naar blogs

Fleur in Borås: “Het was leuk om even terug te zijn in Nederland.”

De weken en maanden vliegen voorbij. Ondertussen is het al april en ben ik al over de helft van mijn periode in Zweden. In deze maand ben ik even een paar dagen in Nederland geweest en kreeg ik weer bezoek van vriendinnen uit Nederland.

Even terug naar Nederland

In het eerste weekend van april ben ik teruggevlogen naar Nederland. Na een paar weken had ik verteld dat ik eigenlijk wel even terug wilde naar Nederland om twee tentamens te herkansen. Gelukkig was dit geen enkel probleem en ben ik een halve week terug naar huis gegaan. Het was leuk om even terug te zijn in Nederland, al was ik vooral bezig met het leren voor mijn tentamens.

Paasweekend!

Het paasweekend was het leukste weekend van april. Twee vriendinnetjes kwamen mij opzoeken. De vorige keer was het openbaar vervoer niet heel soepel verlopen naar Stockholm, dus dit keer zijn we maar met de auto gegaan. Het was wel erg ver rijden (500 kilometer) dus de volgende keer ga ik wel weer met de trein. Dit keer hebben we in Stockholm gele Vespa’s gehuurd om de hele stad en omgeving te verkennen. Een dagje winkelen in Gothenburg op tweede Paasdag maakte het weekend af.

Valborg

Op 30 april wordt er Valborg gevierd in Zweden. Het is een traditioneel Zweeds feest om de lente te verwelkomen. Samen met vriendinnen ben ik naar Gothenburg gegaan om dit feest te vieren. Typische rituelen bij dit feest zijn vreugdevuren en het zingen van lenteliederen. Het meezingen lukte niet echt, maar de sfeer bij het enorme kampvuur was erg gezellig. Ik vind het elke keer weer leuk om in Gothenburg te zijn, omdat het net wat groter en levendiger is dan Borås.

Borås

De stad Borås wordt gelukkig ook steeds leuker. Er zijn steeds meer activiteiten in de stad zoals voetbalwedstrijden en foodmarkten. De voetbalclub in Borås (IF Elfsborg) speelt wedstrijden op het hoogste niveau van Zweden. Zodra er een wedstrijd is lopen er zingende supporters door de stad. Tussen de natte sneeuwbuien door, krijg ik ook af en toe de zon eens te zien. Zodra de zon begint te schijnen komen er veel meer mensen naar buiten. Ik kijk uit naar nieuwe activiteiten in mei.