alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Deel 1.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Jacqueline: “Van Miami naar Sydney!”

Hallo allemaal,

Als ik dit schrijf ben ik net 1 dag in Sydney en wil ik jullie nog even mee terug nemen naar mijn voorbereidingen en verwachtingen van dit grote avontuur.
Zelf ben ik altijd iemand die zeer voorbereid begint aan elke dag en niet erg houdt van onverwachtse dingen. Het is dan ook nogal knap dat ik nu in Sydney zit… Het plan was namelijk om naar Amerika te gaan, dit heb ik 3 en half jaar geleden besloten. Het was nog niet zeker of ik hier een jaar heen zou gaan voor mijn stage en minor, of een half jaar voor één van de twee.

Om een heel lang verhaal kort te maken: dit avontuur strandde helaas twee dagen voor mijn deadline van school. Gelukkig geef ik nooit op en dus ook deze dag niet. Ik heb meteen rondgebeld en kreeg via Abroad Internships de geweldige kans om alsnog voor een half jaar op stage te kunnen naar Australië, in Sydney! Dit was heel erg wennen, omdat ik me hier totaal niet op voorbereid had en nu binnen 4 weken al in Sydney zou zitten en het dus best kort dag was om alles geregeld te krijgen, zoals ik voor Amerika had gedaan. Ondanks dat iedereen dacht dat ik het nooit zou gaan doen en al helemaal niet zonder goede voorbereiding, heb ik met steun van mijn vriend toch besloten om de gok te wagen en naar Sydney te gaan.

De vier weken erna ben ik vooral bezig geweest met mijn stage indienen bij school en het regelen van een visum. Dit ging allemaal sneller dan gedacht, vooral het visum! Binnen een uur tijd - ja echt waar, een uur tijd - kreeg ik al de bevestigingsmail van mijn Working Holiday visum. Dat was echt een enorme opluchting. Andere belangrijke zaken die je het beste van tevoren kunt regelen, zijn een medicijnpaspoort en het omzetten van je bankpas naar wereldwijd (zelf vond ik het ook slim mijn ouders te machtigen voor belangrijke zaken). Oja, en natuurlijk het belangrijkste: vergeet je ov-vergoeding en uitwonende beurs niet aan te vragen (als je die nog niet kreeg).

De rest van de tijd ben ik vooral bezig geweest met goed kijken wat ik mee wilde nemen in mijn koffer. In eerste instantie wou ik met maar een paar kledingsetjes op reis gaan en de rest in Sydney kopen. Met het kopen van mijn vliegticket - wat ik via Kilroy heb geregeld - zag ik dat ik 40 kilo mee mocht nemen! Toen heb ik toch besloten zoveel mogelijk mee te nemen, maar wel vooral oude kleding zodat je daar lekker kan shoppen en nieuwe kleding kan kopen. Als laatste heb ik al via Flatmates gezocht naar een kamer. Deze site werkte voor mij het beste, maar ik hoorde ook dat het beter was om niet meteen te bevestigen. Van te voren heb ik al een aantal afspraken gemaakt voor het bezichtigen van mijn huis in de eerste week.

Zoals je al hebt kunnen lezen is het bij mij allemaal heel snel gegaan. Ik verwacht vooral dat het een hele grote uitdaging gaat worden die heus wel tegenslagen kent, maar vooral een topervaring die goed voor mijn zelfvertrouwen is en waardoor mijn Engels stukken beter wordt.

Daarnaast hoop ik veel nieuwe dingen te leren op stage en mee te mogen werken aan gave projecten en opdrachten.

Als laatste wil ik natuurlijk snel vrienden/vriendinnen maken en samen met hen Sydney en de omgeving gaan ontdekken. Een kamer vinden lijkt me nog de grootste uitdaging, en het omgaan met het afscheid nemen van mijn familie en vriend en vriendinnen thuis. Dit zal niet gemakkelijk worden, maar gelukkig is er Skype en Whatsapp en komen mijn ouders en vriend voor 3 weken langs!

Dit was het voor mijn eerste blog: hoop dat jullie uitkijken naar mijn andere verhalen. Ik kijk er in ieder geval wel naar uit om deze voor jullie te gaan schrijven. Al ga ik nu lekker genieten van mijn 1e echte doe dag in Sydney. Doei!