alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Deel 4.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Jacqueline in Sydney: “De hond van de baas komt mij altijd begroeten.”

Een normale stagedag?

Om 7 uur in de ochtend is het weer tijd om op te staan. Gek genoeg ben ik na bijna 3 maanden nog steeds altijd voor mijn wekker wakker. Thuis had ik dit nooit en in het begin dacht ik dat het aan het weer lag, maar nu is het hier kouder en normaal met deze temperatuur slaap ik thuis ook gewoon. De jetlag zal het zeker niet meer zijn, 3 maanden lang een jetlag zou wel heel raar zijn. Maar ja, niks aan te doen en gelukkig ben ik niet moe als ik opsta.

Vervolgens ga ik me klaarmaken – de normale dingen, zoals in Nederland – en dan om kwart voor 8 vertrek ik naar stage. Het is maar 10 minuten lopen vanuit mijn huis naar het stagebedrijf, echt super ideaal.

Aangekomen op de stage ben ik altijd het eerste half uur alleen met David en Stella. Stella is de hond van de baas en die komt me altijd begroeten. Je voelt je dus meteen welkom. Tijdens dit half uur kan ik vaak mijn werkmail checken. Soms heb ik dan al een opdracht en anders ga ik naar David toe en vraag ik om een opdracht. De rest van de dag gaat het eigenlijk zo door. Ik maak opdrachten die ik krijg en zelf vraag ik ook om opdrachten als ik niks te doen heb. Tijdens mijn stagewerk ik aan verschillende opdrachten. Het zijn vooral kleine opdrachten die alle stagiaires uitvoeren. De meeste opdrachten zijn helaas niet gericht op mijn opleiding, een enkeling wel. Ik voer vooral onderzoeken, doe social media, kopieerwerk, maak PowerPointpresentaties, doe opruimwerk, Photoshop werk en voer fotografie en webdesign taken uit. Deze taken zijn vaak kort en makkelijk uit te voeren. Niet altijd is er iets te doen in het bedrijf dus ik neem ook altijd mijn eigen laptop mee, zodat ik daarop kan werken aan school als ik niks voor het bedrijf te doen heb.

Rond 1 uur ga ik meestal met de andere stagiaires op pauze, soms een uur en soms een half uur. Dit verschilt een beetje. Vanuit het bedrijf mogen we een uur pauze nemen. Als het mooi weer is gaan we vaak naar het park en anders naar het winkelcentrum. Zelf neem ik altijd mijn eigen eten mee, omdat dat natuurlijk goedkoper is.

Na de pauze is het nog even werken en dan zit de stagedag er om 5 uur weer op. De normale stagedagen zijn van 9 tot 5, maar zelf begin ik eerder omdat ik meer uren moet maken vanuit school.

Soms ga ik naar stage meteen naar de supermarkt op weg naar huis en anders ga ik meteen naar huis en koken. In de avond verschilt het wat ik doe. In het begin ging ik vaker naar de bar, wat drinken met iemand om zo mensen te leren kennen, maar nu ben ik vaker moe en besteed ik lekker een rustig avondje in het huis. En zo zag het er tot nu toe uit!