alt text

Julia tijdens haar stage in New York

Van Venlo naar New York! Hotel Management studente Julia vloog naar de V.S. om daar haar hotelstage te doen: "Ik hou van de drukke sfeer in New York en vind het super leuk om in een grote stad te wonen."

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Heey! Ik kom uit Venlo, Nederland. ik studeer op dit moment Hotel Management niveau 4. Deze zomer loop ik 4 maanden stage in het mooie New York!

Wat was het eerste wat je dacht toen je in New York aankwam?

GE-WEL-DIG. Ja, dat was echt mijn eerste gedachte. Ik vind New York echt super en voelde me meteen thuis.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en New York?

Ik denk toch echt het tijdsverschil. Ik ben namelijk elke dag klaar met werken om 17:00 uur. In de tijd dat ik thuis ben, gedoucht en gegeten heb is het al rond 19:00 uur, in Nederland zal het dan dus 01:00 uur zijn. Mijn ouders liggen altijd al rond die tijd te slapen en mijn vriendinnen willen dan (meestal) net gaan slapen. Dit maakte communiceren de eerste weken lastig, onderhand zijn we er al aan gewend en hebben we zo wel ongeveer een tijd uitgevonden waar we beide beschikbaar zijn!

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik werk in verschillende afdelingen binnen het hotel dus de werkdagen verschillen. Ik heb bijvoorbeeld de eerste maand bij front office gewerkt en zit nu een week bij accounting, volgende week ga ik weer naar een andere afdeling binnen het bedrijf. Ik werk elke dag van 9 tot 5 dus dit is wel telkens hetzelfde. Nu ik bij accounting werk draait mijn hele dag om cijfers en balansen maken.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

Ik vind het werk elke dag vrij relaxed, desondanks er veel afdelingen dagelijks stressen over de hoeveelheid werk die ze nog moeten doen.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Nee, eerlijk gezegd heb ik nog nooit heimwee gehad. Ik ben dagelijks nog zo onder de indruk van dat ik hier echt leef en de kans heb om hier te zijn. Ik zal vast ook geen heimwee krijgen want elke maand dat ik hier zit komt er wel iemand langs die ik ken van thuis.

Voel je je thuis in New York? Waarom (niet)?

Ja! Ik voel me echt thuis in New York. Ik hou van de drukke sfeer in New York en vind het super leuk om in een grote stad te wonen. Dit is zo veel anders dan waar ik woon in Nederland.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Hier in New York hebben ze zo ontzettend veel verschillende dingen die we niet in Nederland hebben. Ik ben iemand die heel veel van desserts houd en heb nog een hele lijst met restaurants waar ik nog heen wil. Het lekkerste wat ik tot nu toe gehad heb is denk ik CookieDO. Dit is een klein tentje in SoHo waar ze eetbare koekjesdeeg verkopen in vorm van ijsbolletjes. HEERLIJK. Wat ik ook heel erg lekker vond was Junior’s cheesecake. Als je van cheesecake houdt is dit echt een aanrader.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Binnen New York zal je toch echt met de echte New-Yorkers moeten omgaan! Dit heeft mij zo veel verder gebracht. Doordat ik mensen heb leren kennen die echt in New York wonen heb ik heel veel speciale dingen gezien en meegemaakt. 

Doordat ik deze mensen heb leren kennen hebben ze mij dingen laten zien die je normaal als toerist niet zal zien. Ik ben bijvoorbeeld in een echt New Yorks appartement geweest, het is super gaaf om te zien hoe deze mensen leven en wat ze dagelijks doen!

Ik ben bijvoorbeeld ook bij restaurantjes geweest die je anders nooit zou kennen of ik ben bijvoorbeeld een aantal keer meegegaan naar events waar je alleen heen kan als je uitgenodigd wordt of de zogenoemde ‘connecties’ hebt.

Beschrijf de inwoners van New York in drie woorden.

Sociaal, vriendelijk, leuk. Ik kan niet beschrijven hoe anders de mensen hier zijn dan in Nederland. Iedereen maakt zo makkelijk een praatje met je of ze zeggen uit het niets hoe leuk je eruit ziet terwijl ze je niet eens kennen! Ik vind de mensen in New York oprecht leuk. Iedereen is zo open en sociaal.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

De goedkope cocktails waren het zeker niet, want New York is zo duur! Omdat ik hier nog kort ben kan ik nog niet helemaal zeggen wat ik al geleerd heb. Ik probeer wel in ieder geval van elk moment dat ik hier ben te genieten. Ik ben zo blij om hier te zijn en kan me nog heel makkelijk herinneren dat ik nog maanden moest wachten voordat ik eindelijk naar New York zou gaan en nu zit ik hier al langer dan 6 weken.