alt text

Laura tijdens haar Fashion stage in New York, Amerika

Laura deed een stage in fashion PR in New York: "Bij aankomst is het net alsof je in een film bent beland. Alles is zo groots en overweldigend". Lees haar ervaring hier!

  • Avontuur
  • Zakelijk
  • Stage
  • Fashion
  • Buitenlandse stage
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Soort stage

Fashion PR

Wat vond je van de stad?

Ik ben momenteel nog in New York, maar de stad is geweldig! Ik was al een keertje eerder in New York geweest dus het is niet helemaal nieuw meer voor mij maar toch blijft het super indrukwekkend! Bij aankomst is het net alsof je in een film bent beland. Alles is zo groots en overweldigend. Door het logische stratensysteem, elke straat is genummerd en heeft een east en west gedeelte, is verdwalen haast onmogelijk. Verder zijn sommige dingen, zoals bepaalde kleding- en beautymerken, hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Dat merk je goed als je een dagje gaat winkelen (ergens een drankje drinken is bijvoorbeeld weer een stuk duurder dan in Nederland!). Je hoeft je in deze stad nooit te vervelen. Er is altijd wel wat te doen of iets leuks om naartoe te gaan.

Wat vond je van de stage?

Mijn stage bevalt mij erg goed. Ik mag volledig meedraaien met het team en wordt niet ingezet als koffiemeisje of iets dergelijks. We werken in een klein team van allemaal jonge meiden, wat erg gezellig is. De werktijden zijn van 10 tot 6, de standaard Amerikaanse werktijden, en ik verveel me geen seconde. Mijn taken zijn vooral het bijhouden van de showroom, dit betekent dat ik alle geleende kleding in- en uitcheck en weer netjes neerzet in de showroom, in grote fashion magazines zoeken naar artikelen waarin onze klanten staan, research doen, bloggers opzoeken en bijhouden, contactgegevens verzamelen van bekende stylisten, en ga zo maar door. Genoeg te doen! Wat ook erg leuk is, is dat mijn baas de stagiairs overal bij betrekt. Zij heeft veel bekende connecties en hierdoor mocht ik bijvoorbeeld als VIP mee naar een concert.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Tot nu toe is dat New York Fashion Week. Mijn stagebedrijf verzorgde hier de show van een opkomende grote ontwerper. Bij de shows waren o.a. editors van Vogue, bekende bloggers en nog enkele belangrijke personen uit de modewereld aanwezig. Na de show werden ik en mijn collega's uitgenodigd voor de afterparty van de show. Heel erg gaaf om mee te maken!

Heb je nog tips voor studenten?

Zorg er allereerst voor dat je op tijd begint met alles te regelen. Vooral de visumprocedure neemt heel wat tijd in beslag. Begin dan ook minimaal een half jaar voordat je vertrekt met het uitzoeken en regelen van alles. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg hebt gespaard! Het leven in Amerika (en dan met name New York) is erg duur. En je wilt op je vrije momenten natuurlijk niet op je kamer zitten! Laat je overigens niet tegenhouden of afschrikken door de hoge kosten die komen kijken bij een buitenlandstage. Misschien kun je, zoals ik, renteloos geld lenen bij je ouders of gebruik desnoods je lening bij DUO. Het is het dubbel en dwars waard!