alt text

Linda tijdens haar stage in Hong Kong

Linda werkt in evenementen en woont in Hong Kong - een enorme metropool: "Ik ben geen moeilijke eter maar ik eet geen kippenvoeten". IEKS!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • AziĆ«
  • Hong Kong
naar blogs

Ik dacht eerst dat het hier zo vochtig zou zijn en daardoor had ik een beetje last van een interne crisis over hoe mijn make-up hier zou overleven! Ik was nog niet eens helemaal uit het vliegtuig en al bang dat mijn foundation van mijn gezicht zou smelten.

Zo veel mensen

Het aantal mensen overal is schokkend. Het aantal kantoren, bedrijven, winkels en restaurants in zo'n kleine ruimte. Je kunt altijd uit gaan en dingen doen. Elke dag zijn er happenings. Daardoor heb ik ook bijna nooit heimwee, ik skype veel met mijn vrienden en familie in Nederland.

Ik begrijp de cultuur

Op het eerste gezicht zie ik er Aziatisch uit en begrijp ik de cultuur, keuken en landschappen. Het is nog steeds heel spannend om nieuwe plekken te verkennen. Ik heb veel geluk gehad om in deze landen te kunnen wonen en werken; mijn appartement is hoe ik het voor me zag en ik kan de dingen doen die ik leuk vind om te doen voor de lol.

Omdat ik de taal niet spreek en geen lokale persoon ben, besef ik soms dat ik nooit deel zal uitmaken van deze maatschappij.

Expats

Ik woon in een deel waar veel expats zijn. Ik vind het leuk om vriendschap te sluiten met de lokale bevolking door te worden voorgesteld via hun expat-vriendjes. Veel van mijn vrienden zijn Nederlands / Duits / Frans maar ze daten allemaal lokale meisjes! En ik ontmoet ze tijdens huisfeesten. Je kunt vrij snel ontdekken wie er van uitgaan of wat hun hobby's zijn. Hong Kong is vrij klein, op één of andere manier ontmoet je alle mensen in dezelfde kringen.

Kippenpoten eten

Ik kan kippenpoten echt niet aan! Ik ben geen moeilijke eter, maar dit is gewoon botten en huid. Oh en ik heb ook de muizen / ratten overgeslagen. Ik heb durian en chòu dòufu nog niet geprobeerd, maar het ruikt heel, heel erg slecht.

Plaatsen in elke cultuur

Het maakt niet echt uit waar ik ben, er zijn altijd plaatsen in een cultuur en land waar mensen dezelfde ideeën en waarden hebben als ik. Ik was in het begin erg verlegen, niet super vocaal, om te voorkomen dat ik onbeleefd of respectloos was. Al vrij snel heb ik geleerd dat als je praat, er altijd mensen opduiken om te horen wat je te zeggen hebt - en als je geluk hebt, kunnen ze zelfs bijdragen aan je visie.

Hong Kong is 70% natuur en 30% stad, maar meestal zie je alleen foto's van de haven die je in 10 minuten kunt doorlopen! Kijk naar de foto's om te zien hoe Hong Kong er echt uitziet :-)

Burgers van Hong Kong in drie woorden:

Divers, verlegen (als eerst), uitgaand (als ze je vertrouwen).