alt text

Margot tijdens haar stage in Bristol

Margot studeert Media, Informatie en Communicatie en liep stage in het Engelse Bristol. "Bristol is inmiddels wel mijn tweede thuis geworden! Dat ik veel leuke mensen heb ontmoet en dat ik gewoon de taal sprak is natuurlijk ook wel fijn. Je voelt je dan binnen no-time een echte Engelse."

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Verenigd Koninkrijk
  • Bristol
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Ik ben Margot, ben 21 jaar en ik kom uit Ommen! Sinds 2014 studeer ik Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede. Op dit moment loop ik 6 maanden stage in Bristol, Engeland. Ik loop daar stage bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van online leeromgevingen. Ze maken bijvoorbeeld e-learningen voor de universiteiten in Engeland.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Bristol aankwam?

Toen ik uit het vliegtuig kwam was ik meteen aan het kijken waar ik heen moest. Thuis had ik al bedacht dat ik een taxi ging nemen en gelukkig was dit goed geregeld op het vliegveld! Het drong ook totaal nog niet tot me door dat ik hier voor 6 maanden zou gaan zitten. Dat kwam pas toen ik mijn kamertje had ingericht en al mijn spullen had.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Engeland?

Eigenlijk is er niet echt iets te benoemen wat heel anders is tussen Engeland en Nederland. Echt een cultuurshock heb ik niet gehad! Engelsen zijn wel heel erg beleefd en zeggen met alles ‘sorry’. En in pubs en sommige restaurants moet je zelf je eten en drinken bestellen bij de bar!


Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Doordeweeks stond ik altijd om 7 uur op. Ik verbleef in een studentenaccomodatie (wat leek op een hotel), inclusief ontbijt ‘s ochtends, je eigen badkamer en keuken en een gym beneden! Sommige ochtenden ging ik daarom een halfuurtje sporten voordat ik ging werken. Van 9-5 werkte ik dan bij mijn stagebedrijf en daarna deed ik boodschappen en ging ik weer naar huis. Soms keek ik dan ‘s avonds een filmpje of sprak ik af met vrienden.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

Heel relaxed! Alles valt te bespreken en niets is te gek, niet dat ik weet tenminste. Hierdoor voelde ik me snel thuis op kantoor.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Eigenlijk heb ik geen last gehad van heimwee. Wel was ik met sommige dingen liever thuis geweest, maar dat kwam nauwelijks voor. Leuke dingen doen met vrienden helpt!


Voel je je thuis in Bristol? Waarom (niet)?

Bristol is inmiddels wel mijn tweede thuis geworden! Dat ik veel leuke mensen heb ontmoet en dat ik gewoon de taal sprak is natuurlijk ook wel fijn. Je voelt je dan binnen no-time een echte Engelse.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Engelsen zijn heel open en sociaal, en dat is super fijn. Vooral in pubs vinden ze het super gezellig als je een praatje met ze maakt. Het helpt trouwens ook wel dat ze van een biertje houden en al om 8 uur in de pub te vinden zijn. Rond middernacht kun je ze meestal wel naar huis dragen…

Beschrijf de inwoners van Bristol in drie woorden.

Sociaal, relaxed en open.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Mijn tijd in Bristol had ik nooit willen missen! Ik heb er vrienden aan over gehouden en super veel van geleerd. Wel denk ik dat mensen een ander beeld bij een stage in het buitenland hebben. Het lijkt totaal niet op een halfjaar in het buitenland studeren waar je elke avond kunt gaan stappen, dat trek je namelijk niet als je 40 uur per week moet werken. Een halfjaartje werken in het buitenland is ook super, alleen op een hele andere manier! En als je in een Bristol bent, drink dan eens een cocktail bij een pub. Waar in Nederland bijna iedereen een wijntje drinkt, drinken ze hier liever een cocktail.