alt text

Nadieh tijdens haar stage in Londen, UK!

As we speak is Nadieh van haar laatste stagedagen in Londen aan het genieten voordat ze terug naar Nederland gaat. Weten hoe zij haar niet-te-vergeten tijd in het buitenland heeft ervaren? Lees mee!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Verenigd Koninkrijk
  • Londen
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hi, ik ben Nadieh en ik kom uit Kampen, Nederland. Ik studeer Toegepaste Psychologie aan het Saxion, fast track. Op dit moment loop ik stage bij een mentoring charity in Londen en woon ik hier ook.

Wat was het eerste wat je dacht toen je uit het vliegtuig stapte?

“Oh lord, ik ga dit echt doen!!!”

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Engeland?

Ik denk het gebruik van het openbaar vervoer en het verschil in eten. Ik weet dat Engeland en Nederland niet veel verschillen van elkaar, maar Engeland lijkt wel meer op de VS op gebied van eten. Junkfood is supergoedkoop (vier donuts voor een pond!) terwijl gezond eten veeeel duurder is.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Het ligt heel erg aan de dag. Als ik scholen bezoek begin ik om 12 uur, dus kan ik uitslapen of naar de sportschool gaan. Gelukkig is mijn accommodatie niet zo ver van werk, ik ben 20 minuten onderweg, maar ik ben er altijd wel wat eerder. Als ik op kantoor ben dan doe ik mijn werk en reis ik om 5 uur door Londen om een beetje quality time met leerlingen te hebben, les te geven of voetbal te spelen. Mijn werk eindigt vaak rond 7 uur, 8 uur als ik ook sportsessies moet geven.

Op woensdagen begin ik om 12 uur en vertrek ik rond 14:30 om scholen te bezoeken, dus dat is een leuke hands-on dag.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is heel fijn. Het kantoor is niet te groot (10 mensen) en iedereen staat altijd klaar voor een praatje of om je te helpen. Ik zit naast mijn stagebegeleider dus voor mij is het makkelijk om vragen te stellen en contact met andere collega’s te hebben. We hebben een jong team dus er is ook veel fun.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Om eerlijk te zijn, ik heb Londen zo vaak eerder bezocht voordat ik mijn stage begon dat het hier al lang als thuis voelt. Zeker doordat ik zo dicht bij het stadium woon van mijn favoriete voetbalclub. Als ik het gevoel had dat ik met mijn familie moest praten, dan sprak ik af om met ze te facetimen. Social media maken heel veel mogelijk tegenwoordig.

Voel je je thuis in Londen? Waarom (niet)?

Zoals ik eerder zei voelde ik me eerder al lang thuis. Doordat ik Londen al kende en ook de omgeving waar ik woonde, was het al gemakkelijker om mijn weg te vinden en daardoor gemakkelijker om me thuis te voelen. De mensen bij mijn stage zijn erg aardig en rond dezelfde leeftijd, dus dat heeft ook veel geholpen.

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Doordat ik in een soort van studenthotel gebouw woon, heb ik verschillende nationaliteiten ontmoet. Engelsen zijn leuk om mee te praten, net als de Amerikanen die ik heb ontmoet. Sommige Chinezen kunnen heel stil zijn… Niet generaliserend natuurlijk, heb ook heel veel lieve Chinese mensen ontmoet. Oh, en vraag of ze je willen leren hoe je met stokjes moet eten!

Beschrijf de inwoners van Londen in drie woorden.

Outgoing, beleefd (vaak), altijd in-a-hurry.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Het heeft me heel veel ervaring gegeven in een comfortabele sfeer waarbij ik ook de ruimte kreeg om fouten te maken (daarvoor ben je ook een intern). Ik heb veel positieve feedback ontvangen waardoor ik me gewaardeerd voelde, wat een topgevoel is. Mijn werk is erg divers waardoor ik mij op verschillende professionele vlakken kan ontwikkelen. Deze ervaring was echt een all-rounder!

Op meer serieus vlak heb ik ook geleerd dat je je eigen beste vriend moet zijn. Je kunt wel omringd zijn door mensen voor 60 uur per week, maar de meeste tijd moet je wel met jezelf dealen en dat kan confronterend zijn. Voor meer details, zie mijn vlogs: https://www.youtube.com/user/nadiehclarkson :-)