alt text

Onze Rosa in Barcelona, Spanje

Onze oud-stagiaire Rosa was toe aan haar eigen avontuur: een stage in Barcelona! Voor jullie houdt ze haar zonnige verblijf bij en gooit ze er soms een woordje Spaans doorheen. Leerzaam, leerzaam. Deel 1.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Marketing
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Spanje
naar blogs

Rosa in Barcelona: “Ik zit hier helemaal in festivalsferen!”

Hier zit ik dan, in ons appartementje in het geweldige Barcelona. Als ik uit het raam van mijn kamer kijk zie ik onze prachtige buurman La Sagrada Familia staan! Mijn naam is Rosa, ik ben 20 jaar oud en ben een geboren en getogen Amersfoortse. Ik zit in het laatste jaar van de studie International Business op het MBO.

 

Stage

Het was al een tijd lang een droom van mij om even uit het koude Nederland te ontsnappen dus toen ik de kans kreeg van school om mijn stage in het buitenland te lopen, wilde ik daar meteen voor gaan. Ik loop nu stage bij een evenementenbureau dat allerlei festivals en feesten in Barcelona en Europa organiseert, er werken veel studenten en jonge mensen.

Ik ben een groot fan van het bezoeken van festivals dus was meteen erg enthousiast over dit bedrijf. Op mijn eerste werkdag merkte ik al snel dat de sfeer erg laidback was. Mensen hebben ook geen vaste werkplek, je mag gaan zitten waar je wilt - dit kan ook buiten op het balkon of op de bank zijn. 

Een aantal bekende festivals waar ze een pakket voor aanbieden inclusief ticket, vervoer, verblijf, after en pre-party’s zijn bijvoorbeeld: Sziget in Budapest, Oktoberfest in Duitsland, Las Fallas in Valencia, Carnival in Sitges, La Tomatina in Valencia en nog veel meer..

Zelf ben ik mee geweest naar Sitges waar we carnaval hebben gevierd. Sitges is een plaats aan zee, vlak bij Barcelona, waar carnaval uitbundig gevierd wordt! Ik moest natuurlijk ook meehelpen en dus was ik de gids van één van de bussen. Bij een evenement met zoveel mensen gaat er altijd wel iets anders dan gepland, dus soms was het aardig stressvol. Bij het inchecken was het bijvoorbeeld onwijs druk waardoor sommige mensen ongeduldig werden. Gelukkig heb ik van bijna iedereen positieve verhalen gehoord!

Ook ga ik mee naar Las Fallas en misschien naar Springfest.

 

Barcelona

Het leven in Barcelona bevalt erg goed en dan vooral het eten! Als je naar de niet toeristische plekken gaat kan je erg goedkoop en lekker eten met de locals! Gracia is bijvoorbeeld een leuke wijk waar veel studenten wonen en weinig toeristen komen, je kunt er heerlijk en goedkoop eten. Ook kan je soms gratis uiteten wanneer je de juiste mensen kent. Zo ben ik samen met mijn huisgenoten naar een “never tell your boyfriend” etentje geweest. Dit etentje vond plaats in een club voordat die opende. Hier mocht een beperkt aantal meiden komen waar we onwijs lekker hebben gegeten, en dat helemaal gratis! Na het etentje begon het feest en kwamen er meer mensen om te feesten.

Het uitgaansleven is hier ook zeker niet verkeerd, afgelopen vrijdag ben ik naar een van de grootste clubs in Europa geweest, erg leuk maar ook erg prijzig. Je betaalt veel aan entree en aan drankjes. Dit is waarom ik juist van de minder bekende, maar erg leuke uitgaansplekken in Barcelona hou. Er zijn talloze kroegjes en barretjes waar je voor weinig geld heerlijke sangria’s en cocktails kan krijgen. Op facebook hebben veel clubs speciale pagina’s waar je je op gastenlijsten kan inschrijven waardoor je gratis naar binnen komt.

Verder zijn er overdag onwijs veel dingen te doen, wat erg leuk is en niet veel mensen weten is dat er een prachtig plekje is waar je erg mooi uitzicht hebt over Barcelona. Dit plekje is bij de bunkers del Carmel. Wij gingen er met een aantal mensen heen met kleedjes, wijn en hapjes. Het is erg leuk om hier de zonsondergang te bekijken en lekker te kletsen met vrienden.

Zoals je misschien al doorhebt heb ik het hier onwijs naar mijn zin, het leuke is dat ik nog 3 maanden te gaan heb, het weer alleen maar beter gaat worden en het festivalseizoen gaat beginnen! Zin in!