alt text

Raffaello tijdens zijn stage in Londen

Raffaello in Londen: "Na 2 maanden voel ik me al helemaal thuis in London, omdat je natuurlijk langzamerhand de weg leert kennen, of alle leuke restaurants ontdekt."

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Verenigd Koninkrijk
  • Londen
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hey, ik ben Raffaello, ben 19 jaar en kom uit Soest. Momenteel doe ik de opleiding Manager/Ondernemer horeca. 

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Londen aankwam?

Superleuk, omdat het natuurlijk echt een wereldstad is.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Engeland?

Het valt eigenlijk wel mee, omdat het heel erg dicht bij elkaar ligt. Natuurlijk rijden de auto’s hier links, maar daar wen je heel snel aan. Voor mij de grote ergernis was dat de supermarkten hele andere producten verkopen dan in Nederland.

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Een normale werkdag voor mij begint om 7 uur of om 3 uur.  Dan moet ik mensen inchecken, helpen met de koffers naar de kamer. Maar ook mensen die niet bekend zijn in London helpen om de leuke dingen te vinden in London.  

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer is top bij mijn hotel!

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Heimwee heb ik eigenlijk nooit gehad, alleen aan het begin mis je je vrienden. Maar dat weet je van te voren als je dit avontuur alleen aan gaat!

Voel je je thuis in Londen? Waarom (niet)?

Na 2 maanden voel ik me al helemaal thuis in London, omdat je natuurlijk langzamerhand de weg leert kennen, of alle leuke restaurants ontdekt.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

English Breakfast

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Er zitten heel veel Nederlanders in London voor stage of studie dus dat kan ik zeker aanraden.

Beschrijf de inwoners van Londen in drie woorden.

Beleefd, Multicultureel en Apart

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Wat ik heb geleerd van London, is dat het heel duur is om te leven! Ten eerste een kamer is belachelijk duur. Probeer het niet via een agency te doen, want die maken het nog duurder. Wat ik wel kan aanraden is een kamer in de stad. Mijn kamer was in de wijk Shoreditch, tuurlijk betaal je wel een beetje meer, maar het is ook echt waard. Ten tweede het eten is duur, als je natuurlijk in je eentje ben moet je voor 1 persoon koken. Probeer iemand te vinden die ook alleen is en samen wil koken. Het scheelt je geld en het is veel gezelliger want in je eentje koken is niks aan. Ten derde uitgaan, van de prijzen in de clubs schrik je soms echt. Probeer thuis gewoon al wat lekker te drinken, dan bespaar je zeker geld!