alttext

Visum voor Canada

Let op! De visumaanvraag voor Canada is veranderd en niet bij iedereen doorgevoerd.

De Canadese overheid heeft een regeling getroffen met de Nederlandse overheid om het verkeer van mensen tussen de twee landen te vergemakkelijken.

Via International Experience Canada kun je een tijdelijke werkvergunning aanvragen om maximaal één jaar lang te kunnen reizen en werken in Canada. Je kunt dit ook al in gang zetten voordat je een stagebedrijf hebt gevonden, hoe eerder hoe beter. 

International Experience Canada

Voor een visumaanvraag voor Canada dien je je in te schrijven in een online pool. Vanuit deze pool word je uitgenodigd om verder te solliciteren, maar het is alleen niet te zeggen hoe lang je in de pool moet wachten. Neem hier dan ook altijd de tijd voor, dit is een proces dat in de meeste gevallen niet binnen een maand geregeld is. 

Voordat je een account aan kunt maken, wordt er door een korte vragenlijst gekeken of je in aanmerking komt voor een Working Holiday Visa. Je komt in aanmerking voor dit visum wanneer je:

  • Je paspoort geldig tot en met in ieder geval de tijd dat je in Canada verwacht te zijn
  • Tussen de 18 en 30 jaar bent.
  • Minimaal 2500 Canadese Dollar op je rekening hebt
  • Een verzekering hebt voor je gehele periode in Canada (dit moet je kunnen bewijzen bij aankomst!)
  • Een retourticket hebben óf kunnen laten zien dat je genoeg geld hebt om een ticket naar huis te kunnen kopen.

De aanvraagprocedure voor dit visum is vanaf 2013 geheel online en je hoeft dus niet langs te gaan bij een ambassade.

Voor de meest recente en juiste informatie omtrent dit visum adviseren wij jou om contact op te nemen met ons. We kunnen je hier goed in begeleiden.