alttext

Visum voor Amerika, J-1

Nadat er een stageplek is gerealiseerd, komt het belangrijke onderdeel van de juiste reisdocumentatie.

Abroad Internships mag zelf het J-1 visum voor je aanvragen.

Wanneer je visum voor Amerika googled word je plat gegooid met informatie waar je alles behalve wijzer van wordt. Het visumproces kan vrij complex zijn, daarom proberen wij het zo helder mogelijk toe te lichten. Om een stage in Amerika te kunnen voltooien heb je het zogeheten J-1 visum nodig. Om het J-1 visum aan te vragen bij het consulaat, moet je in het bezit zijn van het DS-2019 formulier. Dit formulier wordt alleen uitgegeven door 'Designated Sponsors', dat zijn organisaties die door de Amerikaanse overheid de bevoegdheid hebben gekregen om o.a. zo'n DS-2019 formulier uit te keren. Om in aanmerking te komen voor het formulier, moet je eerst een aanvraag indienen en dat moet worden goedgekeurd.

Heb je zelf een stage gevonden? Ook dan kunnen we je helpen. 

Heb je zelf een mooie stage gevonden in Amerika? Je kunt je visum door Abroad Internships laten regelen, stuur een mailtje naar info@abroad-internships.com en je ontvangt alle informatie. De kosten voor alleen de begeleiding van de visumaanvraag is eenmalig 199 euro, dit is non-refundable. 

 

Werkwijze en kosten.

Abroad Internships heeft een samenwerkingsverband met en goede sponsor in Amerika. Zij zijn gelicenseerd om het DS-2019 formulier uit te geven. Op het moment dat de stage voor jou is gevonden, is het de bedoeling dat jij je hier laat registeren door Abroad Internships. Het duurt tussen de 6-8 weken om dit visum te verkrijgen, vanaf het moment dat de aanvraag is begonnen. Het kan ook sneller gaan, maar dat hangt van verschillende factoren af. Abroad Internships zal zowel jou als het stagebedrijf assisteren bij het visumproces, want door de samenwerking met onze partner hebben wij inzicht in jouw visumaanvraag. Je hebt natuurlijk ook de vrijheid om met een ander visumbureau te werken, mocht je dat willen. De kosten voor het visum bedragen zijn als volgt; 

Abroad Internships stuurt je een complete beschrijving van de te nemen stappen We begeleiden je bij iedere stap van het proces en hebben compleet inzicht in alle processen, dit zorgt ervoor dat je visum zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt. 

Wij heb geen enkele invloed op de goedkeuring en de duur van het proces. We zijn net zo afhankelijk als jou wat dat betreft, dus kunnen we ook niet aansprakelijk worden gesteld wanneer bijvoorbeeld het proces vertraging op loopt. We weten dat het proces soms frusterend kan zijn, maar onthoud dat het belangrijkste doel is dat je uiteindelijk die prachtige ervaring kunt opdoen in Amerika.

Mocht je nog vragen hebben inzake dit onderwerp, kan je altijd mailen naar info@abroad-internships.com of contact met ons opnemen via onze contactpagina