alttext

Stage in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond, ten zuiden van Noord-Amerika en ten noorden van Antarctica. Het continent wordt in het westen door de Grote Oceaan en in het oosten door de Atlantische Oceaan begrensd. Zuid-Amerika heeft iets minder dan 380 miljoen inwoners, waarvan de helft in Brazilië woont.

Zolang je nog niet in Zuid-Amerika bent geweest heb je de wereld nog niet gezien. Het dertien landen tellende continent is het thuis van prachtige natuurlijke en culturele wonderen. Denk bijvoorbeeld aan de met sneeuw bedekte toppen van het Andes gebergte, duizenden kilometers aan witte zandstranden, boeiende koloniale steden en inheemse dorpen en dan hebben we het nog niet eens over het Amazone regenwoud gehad; thuisbasis voor meer plant- en diersoorten dan waar dan ook op aarde.

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft echter meer te bieden dan adembenemende bezienswaardigheden - de prachtige soundtrack zal je bijblijven. Samba geeft de zanderige straten van de Braziliaanse badplaatsen pit, Argentijnse folklórica (volksmuziek) druppelt uit vrachtwagen radio's op de vlaktes en het energievolle ritme van cumbia maakt van de busreis door de Andes nog absurder.

Echter, als het gaat om het ervaren van deze ongelooflijke landen is de echte beloning ongetwijfeld het meemaken van de Zuid-Amerikaanse spirit. Het hele continent benadert het leven met veel enthousiasme. Zuid-Amerika is een continent dat je overspoelt en verandert - je gemoedstoestand, je kijk op het leven. Zodra je stap voet op Zuid-Amerikaanse bodem begint de transformatie. Oh ja, en je kan er ook nog heel leuke stages vinden!

Zo, nu je hebt gelezen hoe geweldig Zuid-Amerika wel niet is, moet je nog een land uitkiezen om stage te lopen. Succes!