alttext

Stage-aanvraag

Wanneer je bent ingeschreven gaan wij aan de slag om een stage te vinden die bij jou past.

Met alle ontvangen informatie kijken wij wat de mogelijkheden binnen de aangegeven deadline zijn in het land/stad van je keuze. Dit wordt gedaan door je persoonlijke consultant, die je al eerder toegewezen hebt gekregen. Zodra de consultant een bedrijf heeft gevonden die interesse toont en aansluit op jouw stage-aanvraag, neemt zij contact met je op. Vervolgens zal de consultant jou een e-mail sturen met de bedrijfsinformatie en indien beschikbaar, een stageomschrijving. Veel bedrijven bespreken dat liever in een interview met jou. Positieve reactie? De consultant plant samen met jou en het bedrijf een telefonisch interview of Skype-interview in. Hiervan krijg je t.z.t. een bevestiging met de benodigde informatie. 

Houd rekening met de volgende zaken:

  • Het bedrijf verwacht normaliter dat de student zelf belt, eventueel via Skype.
  • Houd rekening met het tijdsverschil en probeer hier flexibel mee om te gaan.
  • Mocht het gebeuren, dat je niet in kunt bellen, laat het ons dan z.s.m. weten, zodat wij de afspraak in overleg met het bedrijf kunnen verzetten. Als je het bedrijf zelf niet kan bereiken, meld het dan ook bij ons.

Over het gesprek valt niet veel te vertellen. Uit ervaring is gebleken dat ieder gesprek weer anders verloopt. Hierbij spelen het land, de stad en de branche van het stagebedrijf een rol, evenals de contactpersoon en nog veel andere zaken. Wij hebben wel wat basistips ter voorbereiding op het telefonische interview:

  • Neem de website van het bedrijf door en probeer voor jezelf duidelijk te hebben wat zij precies doen.
  • Neem nog eens je cv door en dan vooral het onderdeel werkervaring.
  • Probeer voor jezelf duidelijk te hebben wat jij van hen verwacht en vice versa.
  • Het bedrijf zal waarschijnlijk willen weten waarom je juist bij hen stage zou willen lopen.
  • Het Bedrijf kan benieuwd zijn naar hoe jij het geregeld hebt qua financiën, visum, huisvesting etc. Je kunt aangeven dat wij je hierin zoveel mogelijk zullen begeleiden.
  • Stel voor jezelf een lijstje met vragen, op over dingen die jij graag zou willen weten over jouw eventuele toekomstige stageplek. Op deze manier toon je interesse en verzamel je voldoende informatie om te kunnen beoordelen of jij deze stageplek wilt accepteren.

Na afloop van het gesprek stellen wij het op prijs als je jouw consultant een korte evaluatie mailt van het gesprek. De consultant neemt dan contact op met het bedrijf om de uitkomst te bespreken. Wanneer het bedrijf en de student akkoord gaan met de stageplek en bijbehorende voorwaarden, kan je consultant je helpen bij het verkrijgen van een officiële goedkeuring van school.

Indien de student of het bedrijf afziet van de stagemogelijkheid, dan zal de consultant verdergaan met de zoektocht naar een nieuwe stage. Let op! Het is niet mogelijk de stage aan te houden en intussen de consultant opdracht te geven om een tweede of derde gesprek te plannen. Op het moment dat de student de stage afwijst na afloop van het gesprek, vervalt de stagemogelijkheid. De consultant zal dan verdergaan met het zoeken van een geschikte stage.