alt text

Anne tijdens haar stage in Barcelona

Anne in Barcelona: "Ik heb natuurlijk meer over Front Office geleerd, maar het belangrijkste vind ik mijn eigen persoonlijke ontwikkeling! Ik merk toch wel dat ik erg ben gegroeid in deze drie maanden."

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Spanje
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaag? Waar studeer/leef/werk je?

Hi! Ik ben Anne en ik kom oorspronkelijk uit Dwingeloo, een heel klein dorpje in de Provincie Drenthe in Nederland. Ik ben in 2017 verhuisd naar Amsterdam om daar de opleiding Hotel en Event Management te volgen! Momenteel loop ik stage in Barcelona als Front Office trainee.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Spanje aankwam?

Ik dacht, yes let the adventure begin! Ik vind het echt geweldig om te reizen en andere landen te ontdekken.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Spanje?

Er zijn meerdere dingen. Als je kijkt tussen Nederland en Spanje zou ik zeggen het hele landschap natuurlijk en de gewoontes hier zoals avondeten om 21.00PM. Maar als je Barcelona en Amsterdam zou vergelijken zou ik zeggen de economie, je ziet veel meer homeless mensen in Barcelona en de criminaliteit is hier ook veel hoger. Verder vind ik de stad veel mooier hier en heeft het heel veel mooie architectuur! (De Sagrada Familia bijvoorbeeld, prachtig).

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ligt eraan welke shift ik draai. Ik heb twee verschillende soorten shifts, de ochtend shift van 7.00 tot 15.00 en de middag shift van 15.00 tot 23.00. Als ik in de ochtend werk is het wat drukker, dan hebben we namelijk check-ins, check-outs, reserveringen en heel veel voorbereiding taakjes voor in de middag. Als ik in de middag werk zijn het alleen alle check-ins en reserveringen. Ik begin de ochtend altijd met roomkeys maken, traces in het systeem zetten en soms help ik met het ontbijt. Verder doe ik gedurende dag check-ins, check-outs en reserveringen van gasten.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer in mijn stagebedrijf is goed! Er werken niet heel veel mensen omdat het een klein hotel is dus ik ken iedereen persoonlijk.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hier mee omgegaan?

Nee, ik heb nog niet echt heimwee gehad, ik woon natuurlijk in Amsterdam ook al op mezelf en verder heb ik het zo leuk hier dat ik niet eens nadenk over heimwee!

Voel je je thuis in Spanje? Waarom (niet)?

Ik vind het een heel fijn land en Barcelona is een geweldige stad, maar toch voel ik me wel fijner in Amsterdam vanwege de criminaliteit. Je moet gewoon overal opletten en alert zijn op je spullen en je tasjes etc.

Is er een typisch lokaal gerecht dat je echt niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Wat ik echt niet kan eten is inktvistentakels en ze eten hier veel vis! Als het gefrituurd is vind ik het heerlijk, maar anders vind ik het een beetje eng. Ik ben wel dol op uiteten gaan en lunchen, soort van hobby van me hier.

Ik heb dan ook een lijstje gemaakt met alles waar ik wil eten. Mijn lievelingslunchtentjes zijn; Flax&Kale, Tropico, Brunch&Cake en Federal café. Voor avondeten, Ikibana, Martinez Restaurante, Salamanca en La lluna. Voor cocktails; El Paradiso, 33/45 en Crepes al Born!

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De russen? De lerén? De Chinesen?

Iedereen! Alle mensen zijn ontzettend aardig en ook bij het in checken in het hotel merk ik dat ik niet een favoriete groep heb maar dat ik juist verschillende mensen erg leuk vind!

Beschrijf de inwoners van Spanje in drie woorden

Gezellig, relaxed en aardig. Wat je vaak hoort over Spanjaarden is dat ze erg relaxed zijn, ook ik heb dit zo ervaren. Heel vaak als je iets vraagt geven ze antwoord met ´Yes, tomorrow´ en ook komen ze heel vaak te laat. Ook houden de Spanjaarden wel van een hapje en een drankje, ik merk in Nederland dat heel veel mensen na werk gewoon naar huis gaan maar hier in Spanje gaan de meeste mensen nog een biertje drinken in een café of een kroeg.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb natuurlijk meer over een hotel en over de Front Office geleerd, maar het belangrijkste vind ik mijn eigen persoonlijke ontwikkeling! Ik merk toch wel dat ik erg ben gegroeid in deze drie maanden.

Ik was in het begin best wel zenuwachtig en verlegen maar dat ging al gauw beter! Ik vond de stad leuker dan de stage zelf, de mensen waren heel aardig maar je kon soms wel 2 uur wachten op een check-in en dat was een beetje saai soms. Maar de stad is prachtig, super veel mooie gebouwen, super veel te doen, heel veel leuke hotspots, strand en bergen!

(P.S. Echt een stad voor lekker eten en leuke cocktails!)