alt text

Copywriter Anne-Marie tijdens haar tijd in Australië

"Ik heb er ontzettend veel geleerd in relatief korte tijd, over spontaniteit, contact leggen met wild vreemden en zelfredzaamheid." Benieuwd naar hoe onze copywriter Anne-Marie het heeft gehad in Australië? Lees snel verder!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Marketing
  • Oceanië
  • Australië
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hey! Ik kom uit een dorpje op de Veluwe genaamd Ermelo, ik woon in Utrecht en studeer Journalistiek in Tilburg

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Australië aankwam?

Waar moet ik heen. Het was de eerste keer dat ik zo ver vloog in mijn eentje, alles voor de reis was voorbereid maar bij aankomst had ik eigenlijk geen idee wat ik moest doen. Ik had nog Euro's in mijn portemonnee, had het adres van mijn gastgezin niet (en dit was de tijd voor wifi) en het was rond 00.00 uur 's avonds. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. 

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Australië?

Hoe aardig en behulpzaam iedereen is, het klinkt heel cliche maar het was daar echt "no worries" en het komt allemaal wel goed. 

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Ik werkte daar in de horeca, het lag er heel erg aan welke shift ik draaide. Vaak opende de bar rond een uurtje of 05.00 pm, alle koelkasten aanvullen, bar opbouwen (fusten aansluiten, stoelen van tafel, keuken assisteren etc.) vervolgens de bestellingen opnemen, eten uitserveren, dranken lopen en debrasseren. 

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

Erg hard werken, maar tegelijkertijd ook erg relaxt. Wanneer je een stap extra zette kreeg je dit ook terug in waardering, dat was fijn.

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Nee, ik heb gelukkig nooit echt last van heimwee gehad. 

Voel je je thuis in Australië? Waarom (niet)?

Ja absoluut, iedereen was zo aardig en gastvrij, het weer was heerlijk en er was zoveel ruimte. Het was voor mij het perfecte land om voor het eerst alleen naar het buitenland te gaan. Plus het accent, I mean... 

Is er een typisch lokaal gerecht dat je ECHT niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Kangaroo en Krokodil, dit smaakt eigenlijk gewoon naar biefstuk of kip, en natuurlijk Vegemite, wat heel smerig was. 

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Australiërs! They're wack maar zo leuk, altijd in voor een feestje, net als de Britten en Scandinaviërs overigens. Met Amerikanen heb je bijna standaard een gesprek over 'de zin van het leven' maar zijn gemakkelijk om contact mee te leggen (and they're everywhere). Sorry voor de generalizations haha. 

Beschrijf de inwoners van Australië in drie woorden.

Gastvrij, Vriendelijk en Geduldig 

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Het was voor mij de eerste keer dat ik naar het buitenland ging zonder ouders en ook meteen de andere kant van de wereld. Ik heb er ontzettend veel geleerd in relatief korte tijd, over spontaniteit, contact leggen met wild vreemden en zelfredzaamheid. Je kan eigenlijk ontzettend veel wanneer je gedwongen wordt het zelf op te lossen en dan merk je dat er overal behulpzame mensen zijn, dat is een fijne gewaarwording. De ruimte en natuur in Australië zijn voor mij als Nederlander geweldig om te zien, de afstanden die wij lang zouden vinden was daar eigenlijk nauwelijks iets. Everything is relative.