alt text

Demi tijdens haar stage in New York

Demi vloog voor haar stage naar New York City, het eerste wat zij dacht? "Honey, I’m home!" Benieuwd naar haar stage avontuur? Lees het hier!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Noord Amerika
  • Verenigde Staten
  • New York
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hi! Ik ben Demi en ik kom uit Arnhem (NL). Ik studeer Fashion Business aan TMO en op dit moment ben ik sales intern in New York.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in New York aankwam?

Honey I’m home haha! Ik ben redelijke recent nog twee keer op vakantie geweest naar NY dus het voelde een beetje als thuiskomen. Zeker met de gedachte dat ik hier nog 5 maanden zou zijn.

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en New York?

Het tijdsverschil. In het begin had ik nog niet zo door dat ik echt in New York woonde en werkte, maar als je dan met het thuisfront aan het whatsappen bent en ineens door hebt dat het daar 6 uur later is besef je toch wel echt even dat je echt aan de andere kant van de wereld woont!

Hoe ziet je dagelijkse werkdag eruit?

Dat verschilt iedere dag. Tijdens market week kwamen er veel winkeliers naar de showroom om inkopen te doen voor FALL18. Dan ben je vooral bezig met het ontvangen van de klanten en het showen van de nieuwe collectie. Ook ga ik weleens mee als mijn collega’s een training geven aan het winkelpersoneel van bijvoorbeeld Bergdorf en Goodman. Dan mag ik meekijken. Heel leerzaam! Maar er zijn natuurlijk ook gewoon dagen dat ik een hele dag op kantoor werk.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

De werksfeer hier op kantoor is heel fijn en open. Het is een mix van formeel en informeel. Alle afdelingen werken hier in dezelfde ruimte. Het voordeel hiervan is dat je altijd alles direct aan iedereen kan vragen en dat mag dan ook altijd! Verder werkt iedereen hier heel erg hard, maar is er ook altijd wel ruimte voor wat gezelligheid!

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Nee op het moment nog niet, maar ik zit hier nu ook pas 5 weken. Wat ook scheelt is dat mijn ouders en een vriendin me nog komen opzoeken tijdens mijn verblijf hier en ook is er al een vriendin langs geweest dus dat is heel gezellig! Verder kan ik natuurlijk gewoon altijd facetimen en whatsappen met het thuisfront!

Voel je je thuis in New York? Waarom (niet)?

Ja ik voel me wel thuis in NY. In NL woonde in ook in de stad en ik vind het heerlijk om in de stad te wonen. Er is namelijk altijd iets te doen in de stad. Verder heeft New York zoveel verschillende mooie plekken en wijkjes. Je kan de drukte opzoeken op Times Square, een lekkere wandeling maken in Central Park of heerlijk een dagje door SOHO struinen. En dat allemaal in één stad!

Is er een typisch lokaal gerecht dat je écht niet kan eten (of juist heel lekker vindt)?

Er staat nog heel veel op mijn lijstje wat betreft eten. Je kan hier namelijk zoveel verschillende dingen eten en ik ben dan ook zeker van plan zoveel mogelijk te gaan proberen. Wat ik wel al gegeten heb is een cheesecake van Junior’s. Die blijven toch echt de beste!

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Met iedereen! Ik verblijf momenteel in The Webster Apartments en hier verblijven veel meiden van over de hele wereld die allemaal werken of stagelopen. Ondanks dat ik hier pas 5 weken zit heb ik al wel heel veel leuke meiden ontmoet! Dit is dan ook echt een aanrader als je ook voor langere tijd in NY gaat wonen!

Beschrijf de inwoners van New York in drie woorden.

Open minded, friendly and social. De mensen hier zijn zo anders dan in Nederland. Ze zijn altijd in voor een praatje en altijd bereid je te helpen. Dit kan zijn op straat of gewoon in de metro. Ook wordt je in bijvoorbeeld winkels altijd begroet en vraagt men gelijk hoe het met je gaat.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik ben hier natuurlijk nog maar kort, maar wat ik zeker al geleerd heb is dat je moet genieten van ieder moment want de tijd vliegt voorbij! Ook ben ik heel blij met alle leuke en lieve meiden die ik hier al heb ontmoet! Elke dag als ik naar huis loop met uitzicht op het Empire State Building besef ik toch echt wel weer even dat ik het geluk heb dat ik in deze mooie stad mag wonen! Ik kan niet wachten om nog meer van de stad te gaan zien!