alt text

Elice in Mexico City!

Elice ging naar Mexico om stage te lopen. Na een maand gebeurde er echter iets waar zij niet op had gerekend. Benieuwd naar wat dat is?

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
naar blogs

Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat ik op het punt stond om mijn stage in Mexico te gaan volgen. Wat heb ik daar een mooie tijd gehad!

Vanuit de hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn derdejaarsstage in het buitenland te volgen. En ja, als iemand die al jarenlang de wens heeft om voor langere tijd naar het buitenland te gaan heb ik daar geen moment over getwijfeld! Waar ik heen zou gaan was voor mij ook al snel duidelijk, de Hogeschool kon een plaats regelen in Latijns Amerika en voor mij zou dat Mexico worden. Eerst zou ik in Tampico geplaatst worden, maar omdat dit op het moment niet zo’n veilig stadje is werd dit twee weken van tevoren gewijzigd naar Mexico City. Op dat moment was het niet zo leuk maar ik ben enorm blij dat het zo gelopen is. Binnen twee weken had ik een nieuwe stageplaats geregeld en ik kon toch nog op tijd vertrekken.

De eerste keer dat ik Mexico City zag liggen vanuit het vliegtuig geloofde ik mijn ogen bijna niet, vanuit het vliegtuig is alles meestal kleiner maar het hield maar niet op, wat een stad!! Overal waar ik keek waren huizen en gebouwen, zelfs op de hellingen van de bergen rondom de stad was gebouwd. Ik dacht: dit is nou echt een wereldstad. De eerste maand ben ik samen met mijn huisgenoten alleen maar op verkenning geweest, wij wilden zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk meemaken van de Mexicaanse cultuur. Dat is dan ook prima gelukt kan ik zeggen! Niet alleen die maand, maar mijn hele periode in Mexico heb ik mij geen moment verveeld.

Goed, mijn eerste maand stage zat er zo goed als op en het ging allemaal prima in het bedrijf. Totdat ik onverwachts een nieuw stagebedrijf moest zoeken in verband met interne problemen in het bedrijf, daar had ik verder niet mee te maken. Daar sta je dan! In een gigantische stad met een redelijk onbekende taal en het hoofddoel van je verblijf is zojuist een vraagteken geworden. Zoiets onverwachts kan dus ook gebeuren en dan heb je veel flexibiliteit nodig om op zulke veranderingen te reageren. Gelukkig wist ik van tevoren dat het anders kan lopen dan je gepland hebt dus ik zag het allemaal maar als onderdeel van mijn avontuur. Maar daarmee heb je nog geen nieuwe stage. Via de Hogeschool kwam ik toen bij Abroad Internships terecht en wat was ik daar blij mee! Ik kan niets anders dan positieve dingen zeggen. Ik moest natuurlijk op zeer korte termijn een nieuwe stage zien te vinden en alleen is dat wel heel erg moeilijk. Abroad Internships heeft mij toen een aantal opties gegeven en daar is een superleuk stagebedrijf uit gekomen, helemaal passend bij mijn opleiding en interesses. Ik ben op een hele leuke en betrokken manier geholpen en zij hebben mij zo uit de problemen gehaald!

Toen ik eenmaal bij het nieuwe bedrijf was gestart kon ik alleen maar meer genieten van het land en de Mexicaanse cultuur. Wat ik zo leuk vond aan Mexico is de diversiteit die je tegen komt. In de stad kun je alle kanten op, je kunt typisch Mexicaanse markten bezoeken, wandelen door de parken en taco’s eten op de hoek van de straat maar je kunt ook shoppen bij de Zara en uitgebreid lunchen in een van de overdekte winkelcentra. Natuurlijk hoef je niet altijd in de stad te blijven! Beter doe je dat niet want er is nog veel meer te zien. Vaak is het ook wel weer even fijn om uit de stad te zijn en een gezonde lucht binnen te krijgen.

Je buitenlandse ervaring is maar net wat je er zelf van maakt, als jij optimaal wil genieten zeg dan niet tegen jezelf: ik heb geen zin om te gaan want ik ben moe. Want moe was ik wel van alle indrukken, maar dat is het zeker waard! Ik ben inmiddels weer in Nederland en ik mis mijn leven met al mijn vrienden daar... Mexico gaat mij zeker terug zien!