alt text

Fleur tijdens haar stage in Borås, deel 6

Fleur loopt een logistieke stage in een echte studentenstad in het zuiden van Zweden, vlakbij Göteborg. Aan jullie vertelt ze over haar Scandinavische avonturen. Haar laatste blog!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Zweden
naar blogs

De 5e en laatste maand is net zoals alle vorige maanden voorbij gevlogen. Ik keek ernaar uit om mijn stageverslag definitief in te leveren, omdat ik daar toch wel erg druk mee ben geweest.

Stage bedrijf

Eind mei zijn we met het bedrijf verhuisd naar een gloednieuwe locatie. Voor de dynamiek op kantoor was de verhuizing goed. Omdat het zo’n bijzondere gebeurtenis was werden we vaak verrast met lunchen buiten de deur en lekker uit eten.  De nieuwe locatie was precies even ver rijden als de oude. Enkele meubels gingen mee uit het oude pand, maar verder was alles volledig nieuw en zag alles er erg mooi uit.

Bij de nieuwe locatie kreeg ik een eigen kantoor voor de laatste paar weken. Ondertussen stopte ik alle tijd in mijn onderzoek en verslag om dit op tijd in te kunnen leveren. Vooral het feit dat het in (correct) Engels moest, zorgde ervoor dat ik er veel tijd voor nodig had. Toen ik mijn verslag op 16 juni definitief inleverde, kon het ontspannen eindelijk beginnen. Pffff dat had ik toch mooi voor elkaar.

De week erna had 2 eindpresentaties, maar dat verliep heel soepel. Natuurlijk was ik heel erg blij dat ik mijn onderzoeksstage afgesloten heb met een 8! Als afsluiting heb ik getrakteerd en zijn we op mijn laatste stagedag met een aantal collega’s een typische Zweedse maaltijd gaan maken. Ook dit was erg gezellig.

Liseberg (pretpark) en straatfeesten

Als verjaardagcadeau van mijn werk had ik een entreeticket gehad om naar Liseberg te gaan. Liseberg is een van de grootste pretparken van Zweden en kan je vergelijken met Walibi. Samen met twee vriendinnen ben ik in het weekend na mijn verjaardag meteen naar het pretpark gegaan, zeker een aanrader als je in Gothenburg bent! Ondanks de zaterdag hebben we niet 1 keer ergens in de rij gestaan.

Hela Dagen Lång is het festival waar we naar het bezoekje aan Liseberg naar toe zijn gegaan. Dit is een straatfestival met allerlei muzikanten, dj’s en food trucks in de drukke straten in Gothenburg. Overal waren optredens en dansende mensen op straat.

“Midsummer”

Midzomerfeest valt jaarlijks op de vrijdag voor of na 21 juni. Dit jaar was het daarom op vrijdag 23 juni feest. Vanaf het eerste moment dat ik in Zweden was, kreeg ik tientallen keren de vraag: ben je in Zweden met Midsummer? Maandenlang kijken Zweden uit naar dit feest.

Traditioneel gezien is midzomeravond de dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het korst is. Wat typisch bij Midsummer hoort is: een bloemenkrans in je haar, dansen rond de meiboom en liedjes zingen. Daarnaast zijn er ook weer speciale maaltijden die tijdens Midsummer worden gegeten.

Terug naar huis!

Na een leuke, gezellige en niet vergeten leerzame periode in Zweden was het nu tijd om naar huis te gaan. Tot half juni waren al veel studenten klaar met school en vertrokken dan vaak terug naar huis. Hierdoor werd het een stuk stiller in huis en was het voor mij ook een goed moment om naar huis te gaan.

Samen met mijn oma (net 75 jaar geworden) ben ik roadtrippend terug naar Nederland gegaan. Mijn oma heb ik met de auto op het vliegveld van Gothenborg opgehaald. Ik heb haar 3 dagen Borås en Gothenborg laten zien.

De 4e dag vertrokken we vroeg naar Kopenhagen. Hoewel het weer niet optimaal was (regen :-() was het toch een leuke levendige stad. Helaas deden we over de volgende 500 km (om naar Hamburg te rijden) ruim 8 uur: slecht weer en gekkenhuis op de weg. Gelukkig was ook deze Airbnb weer goed gekozen. Hamburg is een stad om nog een keer terug te gaan, er was nog genoeg te zien.

Zaterdag 1 juli was ik, na 1.300 km alleen gereden te hebben, weer lekker thuis! Het ‘welcome home feestje’ op zondag was een leuke afsluiting van dit studiejaar.