alt text

Giel tijdens zijn stage in Tamarindo, Costa Rica

Giel liep stage in Costa Rica: "Mijn stage is in een hotel en er wordt hier gewerkt als een grote familie. Iedereen zal altijd voor je klaarstaan om je ergens mee te helpen". Lees verder!

  • Avontuur
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Zuid-Amerika
  • Costa Rica
naar blogs

Soort Stage

Sales/Marketing

Wat vond je van de stad?

Er wordt met andere maten gemeten hier dan in Nederland, infrastructuur is aanzienlijk minder, gebouwen worden langer in gebruik gehouden enzovoort. Desalniettemin is Tamarindo een vakantiestad waar je dus iedere avond een goede avond kan hebben. Veel eten en drinken verkopen ze op straat. Ik zit dicht bij het centrum en strand dus alles is op loopafstand. Jammer genoeg brengt dit ‘wonen waar anderen vakantie vieren’ ook nadelen met zich mee. De prijzen zijn hoog hier, er is geen plek waar je heen kan als je krap bij kas zit. De supermarkten zijn namelijk ook flink duur. Het is dus niet aan te raden hier op een krap budget heen te komen (tenzij je een stagevergoeding krijgt natuurlijk).

Wat vond je van de stage?

Tot nu toe; super! Mijn stage is in een hotel en er wordt hier gewerkt als een grote familie. Iedereen zal altijd voor je klaarstaan om je ergens mee te helpen. Dit maakt vooral het aanpassen in het begin makkelijk. Veel medewerkers reizen ver om hier te komen werken en wonen dus ook in het hotel. In het hotel is het allemaal goed betaalbaar voor een medewerker. Er is drie keer per dag een maaltijd beschikbaar voor 4 dollar en er is een employee discount. Wat ik hier super vind is dat je hier op je eigen tempo Spaans kan leren. De meeste mensen spreken Engels en daarnaast natuurlijk Spaans, je kan met hen allebei spreken en ook van ze leren. Je wordt niet meteen in het diepe gegooid. Alleen ik ben de eerste stagiair die hier voor langer dan 3 maanden verblijft en ik merk wel dat ze moeite hebben om me de hele dag bezig te houden. Met de belangrijke definitieve data mag ik niet werken omdat de kans op fouten nog te groot is. Ik maak wel analyses. Excel en Photoshop skills gaan hier met sprongen vooruit (waren voorheen nihil bij mij).

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

De dingen die anders zijn dan Nederland. Hier kun je hagedisjes in de douche vinden, de leidingen zijn een stuk minder dus dingen als wc-papier mag je al absoluut niet doorspoelen. Het drinkwater is wel schoon alleen je moet het niet in de dorpjes proberen te drinken. De wegen zijn minder, treinen hebben ze niet. De levenswijze is zuiniger, dingen worden hergebruikt. En nog veel meer kleine dingetjes die het hier gewoon anders maken dan Nederland die op een manier leuk zijn.

Heb je tips voor studenten?

Kom niet op een te krap budget. Tenzij je iets anders regelt is het gewoon duur. Neem zo’n transformator ding mee want de stopcontacten zijn anders. En blijf gefocust op je stage, dat moet altijd prioriteit nummer 1 zijn. Er zijn veel afleidingen hier, alleen als je professioneel blijft krijg je er veel voor terug.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

8