alt text

Hiba tijdens haar stage in Berlijn!

Hiba uit Londen studeert rechten en proeft op dit moment de Duitse cultuur in Berlijn: "Ik voel me echt thuis in Berlijn, er zijn een hele hoop studenten en jonge mensen hier die allemaal super aardig zijn!"

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Europa
  • Duitsland
naar blogs

Hey! Waar kom je vandaan? Waar studeer/leef/werk je?

Hi, mijn naam is Hiba en ik ben een student uit Londen. Op dit moment loop ik stage bij een advocatenkantoor in Berlijn.

Wat was het eerste wat je dacht toen je in Berlijn aankwam?

Toen ik aankwam was ik zo enthousiast! Helemaal geen zenuwen of angst. Het was allemaal positief (behalve toen ik moest uitzoeken waar ik zou verblijven).

Wat was het meest shockende verschil tussen Nederland en Berlijn?

Berlijn en Londen lijken eigenlijk best veel op elkaar; het zijn beide grote steden, maar, voor mijn gevoel geeft Berlijn het volledige stadsgevoel zonder de drukte en lawaai. Er zit zoveel meer achter Berlijn, daarnaast valt er ook heel veel te leren.

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?

Mijn werkdagen zijn super vol en gaan heel snel. Er is niet echt een structuur in mijn werktijden en dit vind ik heel fijn. Ik kom meestal iets voor elven aan maar als er een rechtzaak is op een van mijn werkdagen moet ik daar tijd voor maken. Zodra ik mijn werk en taken afrond voor die dag, mag ik naar huis en van mijn avond genieten.

Hoe is de werksfeer bij jouw stagebedrijf?

Er is een hele vriendelijke sfeer bij mijn stagebedrijf. We lunchen altijd met z’n allen en dat betekent dat we vaak kunnen praten over wat er omgaat in ons leven, wat het weekschema is en gewoon even kunnen pauzeren. Mijn baas zorgt er daarnaast ook altijd voor dat ik leuke dingen heb om te doen!

Heb je ooit heimwee gehad? Hoe ben je hiermee omgegaan?

Ik heb alleen even heimwee gehad net voor kerst toen ik bijna terug naar huis ging. Behalve die ene keer had ik gelukkig bijna altijd contact met mijn vrienden en familie. Ook kwamen er soms vrienden op bezoek, dit maakte het een stuk makkelijker om de ervaring te delen. Een tip die ik wel geef is om tijd vrij te maken/houden om contact op te nemen met vrienden en familie thuis.

Voel je je thuis in Berlijn? Waarom (niet)?

Ik voel me echt thuis in Berlijn, er zijn een hele hoop studenten en jonge mensen hier die allemaal super aardig zijn! Er zijn zoveel plekken om naar toe te gaan en om gewoon plezier te hebben. Plus, het weer in Berlijn is net zo onvoorspelbaar als in Londen!

Geef ons tips over met wie je bevriend moet raken in het buitenland. De Russen? De Ieren? De Chileense?

Aangezien ik uit Londen kom, ben ik best wel gewend aan het zien van mensen uit alle uithoeken van de wereld. Ik woonde samen met een gast uit Argentinië en zijn koken was ongelofelijk lekker!

Beschrijf de inwoners van Berlijn in drie woorden.

Cool, eerlijk en leuk.

Wat heb je geleerd van je ervaring in het buitenland? Was het de geliefde community die je leuk vond? De goedkope cocktails? De prachtige natuur? Of was je ervaring minder dan verwacht? Details, we willen details!

Ik heb zoveel over mezelf geleerd tijdens deze stage. Het heeft mijn ogen geopend voor nieuwe ervaringen. Ik ben nooit echt heel avontuurlijk geweest met eten dus wanneer je gaat leven en werken met personen van andere achtergronden betekent dit dat je wel dingen moet proberen die je normaal niet zou nemen. Meestal was ik echt blij dat ik het gewoon deed, behalve die ene keer dat ik voedselvergiftiging opliep. Het meest belangrijke is dat mijn stage zeer uitdagend was. Ik heb geleerd welke delen van mijn werk ik wel en niet leuk vind. Kon deze stage maar nooit eindigen!