alt text

Jacky tijdens haar stage in Costa Rica

Ga eropuit! Costa Rica kent zoveel mooie plekken en stranden. Jacky pakte haar kans toen zij een stageaanbod van een hotelketen kreeg in dit prachtige land. Lees haar ervaring hier!

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Zuid-Amerika
  • Costa Rica
naar blogs

Soort Stage

Sales & Marketing bij een hotelketen

Wat vond je van het land?

Costa Rica is echt prachtig mooi. Als je van natuur houdt zit je er zeker goed. Alles is mooi, de mensen zijn vriendelijk en je wordt snel opgenomen in de cultuur. Je ziet er wel steeds meer mensen terug vanuit Amerika, maar voor de taal is dat alleen maar handig.

Het leven is daar heel erg rustig en ze vinden het belangrijk om van de dingen te genieten, ik kan me daar nu wel in vinden. In het begin was dit soms lastig. In Nederland ben je gewend dat de bus altijd stipt op tijd komt, hier weet je nooit wanneer er een komt en of hij niet al is geweest. Maar ook dat heeft weer zijn charme.

Wat vond je van de stage?

De stage was ontzettend leuk en leerzaam. De hotelketen waar ik zat was Amerikaans, ik wist me dankzij die taal daardoor makkelijk te verwoorden. Ik verbleef ook in het hotel, dat was een pluspunt.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?

Het meest bijzondere is toch de mensen die ik heb leren kennen. Het zijn allemaal mensen geweest met een ander verhaal en een andere reden waarvoor ze naar Costa Rica zijn gegaan. Ze komen uit alle hoeken en gaten van de wereld, hier ga ik ook zeker nog contact mee houden.

Heb je tips voor studenten?

Ga de weekenden eropuit. Costa Rica kent zoveel mooi plekken en stranden! Huur met een paar mensen bijvoorbeeld een auto, dan kun je op vrijdag wegrijden en zondagavond weer terug. Montezuma en Arenal zijn echte aanraders.

Wat voor cijfer geef je je ervaring?

8,5