alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Lees hier haar laatste blog, deel 6.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Jacqueline in Sydney: “Om maar met de deur in huis te vallen: ja, ik heb kangoeroe gegeten.”

Hallo allemaal,

Alweer mijn 6e en laatste blog van mijn avontuur in Sydney. Wat zijn die vijf stagemaanden toch snel gegaan. Het lijkt alsof het gisteren was dat ik aankwam in Sydney. Gelukkig heb ik in mijn 6e maand in Australië nog een mooie reis van 21 dagen naar Cairns voor de boeg.

In de blog van vandaag ga ik het hebben over het eten hier in Australië. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, ik heb kangoeroevlees gegeten. Het is echt het beste vlees dat ik ooit heb gegeten. Wat betreft eten ben ik helemaal geen held en wil ik nooit nieuwe dingen proberen, maar ik ben blij dat ik dit toch heb geproefd.

In Nederland ben ik gek op krieltjes, maar die kennen ze hier helaas niet. Wel heb ik lekkere wedges met sour cream en sweet chili saus gegeten, echt een aanrader.

En nog een andere aanrader zijn de koekjes, echt alle mensen die ik hier heb ontmoet en niet uit Australië komen zijn verslaafd geworden aan de Tim Tam koekjes. Zelfs mijn vriend die vanuit Nederland op bezoek kwam heeft twee pakken mee naar huis genomen. Ze zijn echt zó lekker en je hebt ze in verschillende smaken. Ik ga ook zeker een paar pakken mee naar huis nemen.

Voor de rest zijn er overal openbaren bbq’s te vinden in de parken en heb ik dus ook een aantal keren gebarbecued. Dit is iets wat je in Nederland niet ziet en in eerste instantie er ook heel raar uit ziet, maar het is zó gezellig en leuk.

Over het algemeen heb ik best veel thuis gekookt en dat vond ik in het begin wel lastig. Ze hadden namelijk wel een Aldi, maar toch is het eten hier anders dan in Nederland en vooral de prijzen. Het gezonde eten is hier echt veel duurder. Mijn eerste huisgenoten waren Koreaans en zij kookten vaak vrij pittig. Het hele huis rook er dan naar. In het tweede huis zaten een Belg en Duitsers. Hier kookte iedereen vrijwel hetzelfde als ik.

Voor de rest als ik ging uiteten at ik meestal pizza of hamburgers van de Grill’d. De pizzabodems zijn hier heel dun en dat vind ik zó lekker.

En om deze blog en mijn avontuur mooi af te sluiten wil ik jullie nog als laatste tip meegeven dat als je hier gaat uiteten en je kan het eten niet op, vraag dan om het mee naar huis te nemen. Dit is in Australië heel normaal en bespaart je weer mooi wat geld.

Hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blogs te lezen.