alt text

Jacqueline tijdens haar stage in Sydney, Australië

Jacqueline vloog eind januari naar Sydney voor een nieuw, onverwacht avontuur en een supertoffe stage. Speciaal voor jullie houdt ze haar ervaringen bij! Deel 2.

  • Avontuur
  • Reizen
  • Stage
  • Buitenlandse stage
  • Australië
naar blogs

Jacqueline in Sydney: “Google Maps is je beste vriend.”

Hallo allemaal,

Alweer mijn 2e blog. Het is alweer een maand geleden dat ik op het vliegtuig stapte naar Sydney. En wat was het in het begin allemaal overweldigend en voelde alles zo eenzaam. Bij aankomst kende ik nog niemand in de stad en in het hostel waar ik verbleef ontmoette ik alleen maar backpackers die Sydney al weer snel verlieten.

De stad is zo groot en mooi. Het is een hele diverse stad. Midden in de stad is het druk en chaotisch, maar er zijn ook genoeg stranden, wijkjes en natuurparken om je lekker eens terug te trekken. De stad heeft veel te bieden en de mensen zijn er heel vriendelijk. Zo anders dan in Nederland. Vorige week stond ik op het treinstation en keek ik een beetje verloren rond, omdat volgens de ov-app mijn trein eraan moest komen, maar de trein was nergens te bekennen. Uit het niets vroeg iemand of ik de weg kwijt was en heeft zij me geholpen naar het juiste platform. Echt zo aardig. Ook als je een bankrekening wil openen gaat het hier zoveel anders. Je hoeft geen afspraak te maken. Je loopt gewoon een bank binnen en binnen een uurtje is het allemaal geregeld. Een ding kan ik je wel zeggen: Google Maps wordt hier je beste vriend.

Ook op weg naar stage, wat maar 10 minuten lopen is van mijn huis (echt ideaal), kom ik vaak dezelfde mensen tegen. Ze zeggen dan altijd vrolijk goedemorgen en soms maken ze zelfs een praatje met je. Dit is zo wennen, maar ook zo leuk! Ook het weer is hier heerlijk. De hittegolf waarin ik meteen belandde toen ik aankwam was wel iets teveel van het goede, maar het was ook wel weer heel lekker na al die kou in Nederland. Lekker iedereen jaloers maken met het mooie weer, haha.

De eerste 4 dagen zat ik in een hostel en ben ik vooral huizen gaan bezichtigen. Toen ik eindelijk een huis gevonden had wat dus maar 10 minuten lopen was, voelde ik me steeds meer thuis. Lekker mijn koffers uitpakken en mijn kamer persoonlijk inrichten met foto’s die ik had meegenomen van thuis (dit is overigens een echte aanrader, want de meeste kamers zijn een beetje leeg en saai). Vanaf het moment dat ik gesetteld ben begon ook mijn stage en begon doordeweeks het leven weer steeds normaler te worden. Wel ging ik in de avond vaak een stuk wandelen of rennen om te buurt te verkennen.

In de eerste week heb ik vooral Sydney ontdekt door veel te wandelen met backpackers, maar ook door de gratis stadswandeling die er wordt aangeboden. In de weekenden erna heb ik me vooral eerst georiënteerd op wat ik allemaal wil gaan doen. De eerste weekenden heb ik rustig aan gedaan en ben ik vooral met andere mensen rond gaan lopen in het centrum bij het Opera House, en in verschillende parken. Ook heb ik al een bekende wandeling van Coogee naar Bondi gemaakt: zeker de moeite waard! Er zijn genoeg mooie uitkijkpunten om tot rust te komen. Ook kom je op de weg naar Bondi veel kleine strandjes tegen. Echt een topomgeving die je helemaal een vakantiegevoel geeft. En ook ben ik al met de ferry naar Manly Beach en Watsons Bay gegaan.  Op een zondag kan je al voor $2,50 reizen met het openbaar vervoer. We zijn verder met 4 meiden naar de Blue Mountains gegaan. Dit is 2 uur reizen met de trein, maar het zo waard! Je komt in een totaal andere omgeving terecht die zo mooi is. Hier kan je heel goed wandelen. Het is heel zwaar, maar zo mooi en nieuw allemaal.

Kort gezegd: voor mij was de nieuwe stad Sydney heel erg wennen, maar voel ik me er nu helemaal thuis in en geniet ik volop van al het mooie en de diversiteit die de stad te bieden heeft. Zelf kom ik uit een klein dorpje in Limburg, dus dan is het sowieso heel overweldigend om naar een grote stad te gaan en dan voor het eerst helemaal alleen. Ik woon namelijk nog steeds bij mijn ouders thuis. Maar ik raad echt iedereen aan om dit te doen, het is zo’n onwijs gave ervaring en je leert jezelf echt goed kennen. Tot volgende keer!